Wpis z mikrobloga

via otwarty_wykop_mobilny_v2
  • 41
@GnijacyNissan: troche surrealistyczne wydaje się, że ktoś mówi biegle po niemiecku i siedzi w tym k--------u zwanym polską jak zaraz obok jest kraj w którym w dowolnym zawodzie zarabia się 3x wiecej. Chyba, że to typowe polskie wiochy menelnia i życie w bloku typu dawny pgr xDDDD
  • Odpowiedz
@Papieska_kremowka: To głównie ludzie ze wsi na Śląsku, którzy nie chcieli zostawiać swojego dobytku. Właściwie wszyscy ludzie z niemieckimi korzeniami, których poznałem uważali się bardziej za Ślązaków niż Niemców. W sumie tak teraz myślę to nie znam ani jednej rodziny z mojej miejscowości, w której ktoś nie pracował//pracuje lub wyjechał na stałe do Niemiec. Na Boże Narodzenie to czasami widzę tyle samo aut na polskich blachach co na niemieckich xD
  • Odpowiedz
@RoshoffaLandrynka: To co tu niektórzy pisza to szok xD Śląski już prawie w ogóle nie występuje, czasami jakieś akcentowanie czy wtrącanie słówek i tyle. W ostatnich 20 latach zaczął się mega zanik. Za kolejne 20 będzie pozamiatane. No ale takie mamy rządy: każdy taki sam, zero odmienności i każdemu najlepiej po równo - czyli po nic ( ͡° ͜ʖ ͡°) Komunizm 2.0
  • Odpowiedz