Wpis z mikrobloga

nikt mi jeszcze nie powiedział co takiego antyszepionkowego wyszło z tego raportu

@Alakecz: nic nie wyszło, poza wysrywami charmanderków.

gółem do dnia 15 grudnia 2021 r. zarejestrowano 16 677 NOP, natomiast wykonano łącznie 44 433 935 szczepień. NOPy stanowią ok. 0,05%.

(tak naprawdę to
  • Odpowiedz
Warto dodac, ze naprawde jest problem ze wpisaniem nopow, a sami lekarze nie rozumieja co to jest nop. Moja babcia zmarla 7 dni po szczepieniu i mimo dwukrotnych telefonow do lekarki nopa nie chciala wpisac i tego ostatecznie nie zrobila. Pytanie ile jest takich przypadkow. Wiec imo statystyka tutaj jest mocno nieprawidlowa
  • Odpowiedz
@Killson: No dobrze, to ile tych Nopów jest w raporcie? I nr. 2 przedstaw mi jakaś wypowiedz mówiąca że nopy to mit, bo wypowiadasz się jakby to że niektórzy złe reagują na ten konkretny preparat było wiedzą tajemną, którą tylko ty posiadłeś.
  • Odpowiedz
@Stallion45: No przecież napisał - obie strony upierające się przy swoim, uważa za kretynow. Ma w tym kompletną rację. Jednych jak i drugich trzeba razić prądem. Obstawanie przy swoim, pomimo dostępnej wiedzy i możliwości interpretacji to ograniczenie. Nopy będą i będzie ich dużo biorąc pod uwagę liczbę ludzi szczepionych. Negując ten fakt jest się kretynem, tak samo jak nadinterpretacja. Naturalna kolej rzeczy. Skala robi liczby.
  • Odpowiedz
@Killson: Każdy idiota wie, że są NOPy, ba, ja sam miałem NOPa - ból ręki w miejscu ukłucia. Mój wujek miał NOPa, bo gorączkował. Tylko te NOPy są dla przytłaczającej ilości społeczeństwie pomijalne i to wy się plujecie o jakieś bzdury.
  • Odpowiedz
@Alakecz: Najsmieszniejsze jest to ze Raportu NOP wynika wlasnie ze szczepienia sa bezpieczne. A antyszczepy wrzucaja to na swoje grupki i udostepniaja dalej. No ale umiejetnosc analizy danych to wykracza poza granice co niektorych.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Killson: wynika z tego raportu tyle, że NOPy to jakiś promil z wieloma zerami po przecinku. Dodatkowo na miliony podanych szczepionek w Polsce kilka przypadków śmierci. Nic nadzwyczajnego.
  • Odpowiedz
@Killson: Pokazywanie raportu pokazywaniem raportu, problem polega raczej na tym, że antycovidowcy w ciekawy sposób interpretują dane z tego raportu.

Ostatnia edycja - listopadowa, pokazuje że na 21 milionów szczepień przypada 454 ciężkie NOP.
Myślę więc, że skala tego problemu jest mniej niż marginalna a korzyści znacznie przewyższają ryzyko. Są oczywiście osoby, które są bardziej podatne na NOP, dlatego rozumiem jeśli ktoś rezygnuje ze szczepienia, ale głoszenie wszem i wobec,
  • Odpowiedz