Wpis z mikrobloga

W sumie to mi się przypomniało, że już po drugiej podwyżce stóp do znajomej przyszedł janusz właściciel i powiedział:

- Hehe no wie pani, czynsz musi iść w górę.

Znajoma 2 dni później dzwoni do janusza:

- Hehe wie pan, wyprowadzam się od grudnia.

Mieszkanie w efekcie stoi puste, z wyższą ofertą na gumtree, której nikt nie chce. XD

#nieruchomosci #mieszkanie #wynajem #takbedzie
  • 68
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@r4do5:
Mieszkać gdzieś trzeba ale właściciele mieszkań w czasie dobrej koniunktury gospodarczej inwestowali w lokalizację, wykończenie, standard. W czasie słabej koniunktury nie będzie wielu chętnych aby za to wszystko zapłacić.

Dojdzie użeranie się z lokatorami którzy będą mieć kłopoty(nie ze swojej winy), nawet w tym wątku widać porady z narzędziami prawnymi. Nieruchomości to nie taki złoty interes. Ich wartość wzrosła znacząco ale dochód pasywny z tego wyciągnąć będzie coraz trudniej.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@r4do5: @incydent_kakaowy: w ostateczności ja np moge rzucic prace i przenieść sie na wieś by przeżyć najciezsze lata kryzysu, tam koszta przezycia mam znikome i utrzymam sie z byle g---o roboty w januszeksie. Ukraincy jeżdżący w uberze czy w zabce sprzedajacy tez nie wytrzymaja wzrostu cen, jak beda zarabiali 2,5 a pan rentier przyjdzie i powie ze 1500 zamiast 800zl maja za pokoj dać.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@incydent_kakaowy: dlatego pisanie ze o przerzucę koszty na najemce jest idiotyzmem. Zwłaszcza jesli kierujesz swoje mieszkania do ludzi biedniejszych. Jak ktos zarabia 10tys to bedzie w stanie 300zl doplacic, a i podwyzke moze dostanie. Jak ktos zarabia 2,5k to dostanie podwyzki stowke a rentier mu powie ze ma 200zl doplacac to spakuje manatki i wroci na ukraine albo wyemigruje dalej. Rentierow z mieszkaniami na kredyt stopy zarzna i bardzo dobrzr
  • Odpowiedz
@p0lybius: Brawo. Sam kiedyś chciałem napisać taki komentarz. Każdy kto studiował ekonomię to wie. Niestety wiedza ekonomiczna przeciętnego wykopka sprowadza się do kilku prawd wydedukowanych na chłopski rozum albo zaczerpniętych od Korwina.
  • Odpowiedz
@Kroledyp: Napisz że jak wygra PO, to nic się nie zmieni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bo, nie broniąc absolutnie aktualnej partii (tfu), wykopki zapomnieli jaki hype robili na PiS w 2016, jaki to miód będzie jak odbiorą władze PO, ale już zapomnieli, sytuacja się odwróciła i teraz te durnie robią memy z Donaldem-wybawicielem wjeżdżającym na białym koniu.
  • Odpowiedz