Wpis z mikrobloga

@gridstream: nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi. Chyba nie myślisz, że w dniu ukończenia przez dziecko 4. tygodnia życia przeciwciała znikają zupełnie?

A jeśli to spór o definicje, to słowa "niemowlę" też można poprawnie używać od urodzenia.
  • Odpowiedz
@smyl Tu nie musi być kwestii zaszczepienia matki przed porodem.... Tylko tego że ta czwórka niemowlaków (do roku życia) mogła ciężej przejść bo były z niezaszczepionej rodziny. Uwaga - nie tylko matki. Niezasczepiona matka, ojciec, rodzeństwo.
Tu nie ma nic wspólnego ze szczepieniem matki przed porodem i linkiem który wkleiłeś.

Czyli podświadome sugerowanie czytającym i oglądającym, że rodzina powinna się zaszczepić dla innych (tu: niemowlaka). Bo jak się zaszczepi to dziecko
  • Odpowiedz
Bo wszystkie przyszłe matki które się zaszczepiły już dawno poroniły.... :(

@pijemlekocodziennie: przeczytałem inne Twoje komentarze i już nie jestem pewny, że to żart. Ty serio myślisz, że tak jest?
  • Odpowiedz
@smyl Ok dzięki że teraz rozjaśniłeś sytuacje.
Z paska to nie wynikało. Zamiast pisać w nim o "rodzinie" mogli napisać wprost słowo "matka w ciąży". Nie byłoby domyślania się.
  • Odpowiedz
a kto miał karmić, ojciec?

@stokujo: A to jakieś dziwne, czy co? Sam karmiłem dziecko butelką z mlekiem ściągniętym od matki, ale przecież nie wszystkie matki mają mleko albo nie chcą karmić, więc dziecko dostaje sztuczne mleko.
  • Odpowiedz