Wpis z mikrobloga

Ostatnim razem widziałem gotówkę w Chinach 3 lata temu jak dostałem koperty z pieniędzmi na moim weselu.
Nawet żebracy nie używają tu gotówki bo mają qr kod. Więcej info na moim filmie: https://youtu.be/5K2r6yhPeIY
A wy co? Dalej wam monety brzęczą w kieszeni jak w średniowieczu?
#chiny #finanse #pieniadze #kryptowaluty
LuckyStrike - Ostatnim razem widziałem gotówkę w Chinach 3 lata temu jak dostałem kop...

źródło: comment_1638102008J2QXkr3ohFDWgEJyVdcrVQ.jpg

Pobierz
  • 222
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LuckyStrike: K---A ŻEBY O PŁATNOŚCI BEZGOTÓWKOWEJ PISAĆ ŻE W POLKA JEST ZACOFANA XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ty faktycznie jesteś albo trollem albo faktycznie opłacany przez Chiny.
  • Odpowiedz
@LuckyStrike Jak jest gotówka, to rządy nie mogą wprowadzić posranych pomysłów jak data ważności pieniędzy, bo ludzie poszliby do banku, wybrali gotówkę i pokazali środkowy palec.

Jeśli nie będzie gotówki to mogą robić z Twoimi pieniędzmi co tylko chcą i nic im nie zrobisz, ani nikt Ci nie pomoże. Mogą ustalić datę ważności, mogą zablokować Ci wszystkie środki, mogą nie pozwolić Ci wysłać/otrzymać środków do/od rodziny. Mogą ustalić na jakie produkty możesz
  • Odpowiedz
taaaa wiem jak jest u was bez gotówki.jak kartą to od 10 zł (p-------y sie nie liczą) spróbuj płacąc zbliżeniowo przetrwać dzień w mieście wojewódzkim

@LuckyStrike: kiedy ty ostatni raz w polsce byłes
takie coś może i miało miejsce ale w hardym 2010
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@LuckyStrike: Obserwuje Ciebie od jakiegoś czasu i ewidentnie masz coś nie tak z głową. Myślę, że byłbyś ciekawym obiektem dla psychiatry bo ego w------e w kosmos a jaka jest prawda wiemy wszyscy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
@LuckyStrike: jak ci puchatek datę ważności na twoje wirtualne żółte coiny nałoży, albo stwierdzi, że na u----i możesz wydać tylko 1%, to też się będziesz cieszyć? Trzeba być debilem do kwadratu, żeby nie dostrzegać takich zagrożeń. No ale ch..j tam, ważne że wygodnie ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 1
@LuckyStrike: mam kumpla który żyje w Hiszpanii. Wprowadzili ban na płatności powyżej 1000 euro w gotówce. Kiedyś też się jaralem tymi rozwiązaniami wireless. Dziś już dojrzałem i wiem że tu chodzi tylko o pełną kontrolę i inwigilację. Znam osobiście ludzi którzy nie mieli na życie na poziomie kasy bo mieli ograniczenia na wypłatę z bankomatu (Grecja) więc jakbym mógł to dałbym minusa. Jeśli państwo komunistyczne coś robi i wydaje Ci
  • Odpowiedz