Wpis z mikrobloga

Mirki, chciałbym zakończyć przygodę z jednorazowymi maszynkami do golenia i kupić jakąś golarkę nie za miliony monet którą ogolę się jak najkrócej a najlepiej na gładziutko. Pytałem mojej fryzjerki i poleciła mi poniższą - mówiła że bardzo dobra i efekt taki jak golenie zwykłą maszynką i że pico bello gładziutko WAHL Travel Shaver I tu pytanie, czy są jakieś alternatywy do 70pln?

#pytanie #kupujzwykopem #kiciochpyta #golarka #fryzjer #barber #broda #golenie #zarost #niebieskiepaski
s.....y - Mirki, chciałbym zakończyć przygodę z jednorazowymi maszynkami do golenia i...

źródło: comment_1638029921fBV4LhIIMbKD6qF4JbhUwC.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@s-k-fantasyfactory: Golarka za 70 zł?! Człowieku ja czymś takim bym ziemniaków nie obrał a co dopiero twarz golił, golarki zaczynają się od 2000 zł co najmniej, takie podstawowe nie z "biedry", i do tego szczoteczka do czyszczenia z włosów łonowych wielbłąda arktycznego kolejny 1k. Eh coraz więcej amatorów pcha się do zabawy.
  • Odpowiedz
@Patol0g: no wlasnie :( czas wprowadzic ustawe @TatoAktywny: Wiesz co chcialbym przestac uzywac jednorazowki bo mam giga podrażnienia od nich. Jak tam bedzie golila na 0.5mm max to itak bedze zadowolony niz czerwony ryj czasem az nawet z ranami
  • Odpowiedz
@s-k-fantasyfactory: Jak masz podrażnienia od jednorazówek, to pewnie golisz się pod włos i zarost nie jest przygotowany do golenia. Kup sobie zielone Proraso pre-shave, mydło do golenia i aftershave balsam i sprobuj ogolić się najpierw z włosem i dopiero potem pod włos z nowa piana. Od siebie polecę również maszynki na żyletki, u mnie zniknęły problemy z podrażnieniami, krostami i wrastajacyni włosami, ale wymaga to trochę nauki i czasu na
  • Odpowiedz
@s-k-fantasyfactory: Na początek kup w Rossmanie synetyczny pędzel Isana i krem do golenia Bond i dalej gól się jednorazówką.Jak od razu przejdziesz też na maszynkę na żyletki to nie będziesz wiedział czy źle wyrobiłeś pianę czy dobrałeś zły kąt ostrza.Jak porządnie wyrobisz pianę i długo wymasujesz twarz pędzlem to pewnie nawet nie będziesz potrzebował maszynki na żyletki.Niczym nie zmiękczy się zarostu tak dobrze jak kremem albo mydłem do golenia a
  • Odpowiedz
@s-k-fantasyfactory: a ja ci powiem ze próbowałem żyletek, z włosem i tak miałem czerwoną szyje bo kłaki rosły jak chciały. Fajny efekt ale skórę to musisz mieć porządną xd w końcu ryzykowałem i kupiłem tego Oneblade za stówe i to jest to co chce. Może nie goli idealnie na gładko ale skóra nie wygląda jak pole minowe. Nie wiem na ile starczy to ich ostrze ale efekt mnie zadowala, są
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@s-k-fantasyfactory: taki shaver faktycznie goli na gładko, ale bardzo krótkie włosy które zbierze. No i zawsze może być coś niedokładnie, jednak tutaj nie da się tak łatwo zastąpić zyletki.
Został Ci polecony dobry model, znam barberów którzy na tym pracują i nie ma się do czego przyczepić - większość jednak prscuje na większych, bo golenie połowy głowy takim małym p--------m to masochizm xD

Co do golenia, popróbuj na mokro, tylko przygotuj się
  • Odpowiedz