Aktywne Wpisy

Korba112 +293
#samobojstwo
Pacjentka lat 21 postanowiła zabić się wiertarką, wkręcając w siebie, w klatkę piersiową, wiertło. Nie przez mostek, a między żebrami. Wiertło obsunęło się po żebrze i jedynie rozcięło skórę i mięśnie.
W panice (ciekawe skąd, bo przecież chciała się zabić) zadzwoniła na #999.
Została zawieziona do chirurga, a potem zaopiekowana przez psychiatrę.
#wejsciesilowe #ratownikmedyczny
Pacjentka lat 21 postanowiła zabić się wiertarką, wkręcając w siebie, w klatkę piersiową, wiertło. Nie przez mostek, a między żebrami. Wiertło obsunęło się po żebrze i jedynie rozcięło skórę i mięśnie.
W panice (ciekawe skąd, bo przecież chciała się zabić) zadzwoniła na #999.
Została zawieziona do chirurga, a potem zaopiekowana przez psychiatrę.
#wejsciesilowe #ratownikmedyczny

b3rserke +359
Może tu już czas nagłośnić aferke, że mamy najdroższe kredyty w Europie i chcemy marzy banków 1%, jak na zachodzie, a nie jak u nas 3,5%.
Dodam, że część z tych banków działa i tu i tu, ale wiadomo, żeby Niemiec nie stracił, trzeba p0laczka oskubać.
Manifest 1% marży banków na mieszkania!!!
Mafia deweloperska już się nas boi, teraz czas na banksterów.
#nieruchomosci #banki #afera #
Dodam, że część z tych banków działa i tu i tu, ale wiadomo, żeby Niemiec nie stracił, trzeba p0laczka oskubać.
Manifest 1% marży banków na mieszkania!!!
Mafia deweloperska już się nas boi, teraz czas na banksterów.
#nieruchomosci #banki #afera #
źródło: 1000008809
Pobierz

Na gaz to jeździ się prawie za darmo pomimo, że pali dużo więcej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie jest to droga ekspresowa/autostrada.
#inflacja #finanse #motoryzacja #samochody #polska #pieniadze
źródło: comment_1638004979TEx34wj24esOlGw0gG1QJU.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
100km benzyny: 49,44zł
100km gazu: 36,90zł
i tak wychodzę na plus.
W zależności od tego ile kto jeździ opłaca się różnie, ale z mojego doświadczenia wynika że zwraca się zawsze, nawet jak kupujesz samochód co 3 lat.
Czekajmy aż jeszcze wprowadza jakiś podatek od klasy spalin, bo za mało mamy i LPG jako super ekologiczne będzie na topie.
zapominacie bidoki, ze nadal musicie benzyne co jakis czas zatankowac. Uwzględniajcie to w swoich wyliczeniach
@Seabiscuit: Nikt o tym nie zapomina, wciąż się opłaca bidoku. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Seabiscuit: mi wychodzi 1,2l benzyny na 100km i 13,6l gazu. Oczywiście zależy od stylu jazdy (krótkie odcinki w zimę na zimnym silniku biorą najwięcej benzyny, ja dość rzadko tak robię), mam webasto które bierze tylko benzynę itd.
Komentarz usunięty przez autora
@Seabiscuit: a co z nimi? Bo nie zauważyłem różnicy
@Seabiscuit: A co ma być? Ależ Cie dupsko boli...
(-‸ლ)
Wciąż taniej wychodzi niż benzyna lub lpg.