Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@szuwarek: ale o tym ile polak zapłaci za gówniane pomysły Ążeja, niskiego posła z kotem i paru innych debilnych klakierów to cicho sza, co nie? Miko że to wyjdzie tysiące razy więcej?
  • Odpowiedz
@sylben: Moja różowa zawsze się unosi w na odprawie w samolocie, ze ludzie powinni być ważeni z bagażem ( ͡° ͜ʖ ͡°) bo dlaczego każdy ma limit bagażu np 30kg a ona wazy 55 kilo, a jakaś inna osoba 100
  • Odpowiedz
@furcio na covida sie zaszczepie za jakiś czas jak ogarną tą szczepionkę jakoś sensownie. Aktualnie co obserwuje to jest taka szczujnia na to szczepienie i stygmatyzowanie ludzi, którzy podejmują decyzję o własnym ciele. Ile było wychodzenia na ulicę "moje ciało, mój wybór", a teraz ci co krzyczeli domagają się segregacji ludzi, którzy się nie zaszczepili.
  • Odpowiedz
@stassma: W zasadzie od tych co złamią koś w skutek wypadku też można by było, bo nie zachowali ostrożności. W sumie idąc tym tokiem rozumowania to cyk 5 minut i mamy tutaj ameryke
  • Odpowiedz
  • 0
@szuwarek: koszt leczenia na OIOM to samo w sobie kilkadziesiąt tysięcy złotych na dobę, bo pacjenci tacy mają mnóstwo procedur różnego rodzaju, ale łatwiej napisać, że Grażynka pielęgniarka bierze do kieszeni ten milion. Jacy Wy jesteście mierni, już skaczecie do gardeł sobie nawzajem, bo gazetka coś napisze.
Doliczcie do tego koszt np. ECMO i pomnóżcie razy kilka miesięcy (bo tyle leżą niektórzy z i po covid). Milion złotych to jest
  • Odpowiedz
  • 0
Chciałem tylko przypomnieć że w tym kraju jak pracujesz legalnie to biorą pieniądze na leczenie co miesiąc nazywa się to składka zdrowotna i płaci ja każdy i nikt nie pyta czy osoba płacąca jest zaszczepiona czy też nie, od otyłych palaczy też ją pobierają.
  • Odpowiedz