Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Lonelej: @Kressska: Realny koszt pobytu / leczenia na OIOM przyjmując, że pacjent go nie ilości przez 14 dni wyniesie "pi razy drzwi" 250-300k PLN oczywiście. Milion to jakaś abstrakcja
  • Odpowiedz
bo personel specjalnie jest zatrudniany do szura antyszczepa i by ich tam nie było gdyby nie on i nie trzeba by było im płacić. Jak policzyłem pozostałe liczby o których wspomniałeś to rzeczywiście wychodzi milion jak nic.

@szuwarek: yyy, tak? wiesz o tym, że dla COVIDów są szpitale tymczasowe i rozbudowywane istniejące zespoły?

co do leków to możesz sobie stawki pomnożyć razy 2-10x, bo w UE nie można stosować leków
  • Odpowiedz
@megawatt: a to interesujące... czyli zatrudniono całą masę lekarzy i pielęgniarek specjalnie pod covid a szpitale i inne placówki pracują przez ostatnie 1,5 roku bez żadnych przerw i wszyscy pacjenci są leczeni na bieżąco jak przed pandemią?
  • Odpowiedz
@151346136: OC idzie do prywatnej firmy na poczet kosztów poniesionych przy wypłacie odszkodowania ofiarom a nie do NFZ, a sportowcy ekstremalni nie mają większej składki na ubezpieczenie zdrowotne co to za głupoty piszesz
  • Odpowiedz
@loczyn Dobrze to wytłumacz mi jako osobie, która miała covida na zasadzie braku smaku i węchu dwa dni, ma się szczepić? Jestem mlody i zdrowy, badania krwi zawsze super, suplementuje witaminy. Dla większości jestem antyszczepem bo nie potrafią zrozumieć, że ktoś czegoś nie chce xd
  • Odpowiedz
@Jebwleb Ja bardzo chętnie będę płacił za swoje leczenie jak tylko przy tej okazji Państwo które ustanawia takie reguły zrezygnuje ze wszystkich składek ZUS, które rocznie odprowadza mój pracodawca.
Z tych składek zapłacę sobie za zwolnienia, wizyty u lekarzy pierwszego kontaktu ale i za jakieś droższe operacje raz na 5-10lat. Bo będzie z czego. K*rwa go mać!
  • Odpowiedz
OC idzie do prywatnej firmy na poczet kosztów poniesionych przy wypłacie odszkodowania ofiarom a nie do NFZ

@za57o: moze nalezaloby rozwazyc, czy czesc nie powinna isc na NFZ

sportowcy ekstremalni nie mają większej składki na ubezpieczenie zdrowotne co to za głupoty
  • Odpowiedz
powinni też brać pieniądze za leczenie od otyłych, piratów drogowych, sportówców ekstremanych itd

@stassma: od użytkowników wykopu
  • Odpowiedz
@would_an_idiot_do_that: badanie na które się powołujesz zostało przeprowadzone w najdroższym kraju do życia na świecie czyli w Norwegii. Cytat z rp.pl:

zestaw dla pacjenta do ECMO to wydatek aż 20 tys. zł. Wystarcza na ok. 10 dni. - Koszty leczenia jednego pacjenta sięgają więc kilkuset tysięcy złotych. Miałem pacjentów, których ratowanie kosztowało nawet 400 tys. zł. Pieniądze daje NFZ - mówi dr Szułdrzyński.
  • Odpowiedz