Wpis z mikrobloga

mirki, korzystacie może z subskrypcji https://setapp.com/apps ? Warte to czegoś? Widzę, że na liście appek znajduje się między innymi cleanmymac, którego subskrybuję osobno (co chyba nie ma sensu, jeśli jest dostępny w zestawie.

Pytam, bo natrafiłem na fajną appkę Bartender, ale kupowanie za 8dych aplikacji, do ukrywania ikonek to imo przesada, a też się znajduje w zestawie setapp

#macos #apple #kiciochpyta
  • 6
@glos_zenady: no właśnie rozważam. 4m-ce setapp kosztują mnie mniej więcej tyle, co płacenie za 4m-ce za sam cleanmymac (co i tak robię). Jeśli cleanmymac zawiera się w setapp, a w tej subskrypcji mam dużo więcej apek, to mnie szczerze mówiąc mocno kusi
Warte to czegoś? Widzę, że na liście appek znajduje się między innymi cleanmymac, którego subskrybuję osobno (co chyba nie ma sensu, jeśli jest dostępny w zestawie.

@Saper86: Jeżeli chodzi o cleanmymac to niewarte w subskrybcji i za darmo rownież, w jakim celu używasz tego programu? Więcej szkody niż pożytku i jeszcze za to płacić.
@devones: Używałem na starym air, który miał 128 lub 256gb dysk i błyskawicznie bzdety pożerały mi miejsce. Aktualnie nie mam tego problemu, ale przyzwyczaiłem się do niego. Poza tym czemu twierdzisz, że jest niepotrzebny? Pełno miejsca zajmują mi bzdety z outlooka, a cleanmymac super sobie z tym radzi. Nie uważam tej appki za niepotrzebną, a już zwłaszcza za szkodliwą
Jeśli cleanmymac zawiera się w setapp, a w tej subskrypcji mam dużo więcej apek, to mnie szczerze mówiąc mocno kusi

@Saper86: a to nie wiedziałem że tyle kosztuje; wtedy to ma sens. Mnie też jak kolegi wyżej nie przekonał.