Wpis z mikrobloga

Postanowiłam przytyć! ʕʔ
Od lat moja waga utrzymuje się w granicach 42-45 kg przy wzroście 165, często słyszę, że jestem za chuda, że same kości, że można się na mnie uczyć anatomii. Najwyższy czas to zmienić. Na siłkę chodziłam od wiosny ale bardzo nieregularnie, w tym miesiącu to się zmieniło. Do tego mam teraz nadwyżkę kaloryczną, zajadam kreatynę i białko (nie mylić z Białkiem). Póki co cel jest 50kg. Trzymajcie za mnie kciuki Miruny i Mirunki.
#dieta #silownia #rozowepaski
Pobierz
źródło: comment_1637223967jZ9JQ6O8HUSo4l9QH2z2n4.jpg
  • 184
ile tego białka jesz? nie przesadzaj... ja po roku keto o ile watrobe mam jak noworodek to nerki chyba #!$%@?.

Dokturka powiedziałą, żę normalna wartość białka to max 1,2g na kg masy ciala, a Ty jestes babom to jedz mniej se.

@fren-: ale na keto masz zwiększoną podaż tłuszczy, a nie białka, więc co to w ogóle za dowód?
@Skibidi: a robisz to dla siebie, czy dlatego, że inni mówią? Pytam serio i serio dodam że jeśli z tego drugiego powodu to warto tę kasę zainwestować w terapię, polecam :) tak, czy inaczej - powodzonka
@Skibidi: nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale są faceci którzy lubią chudsze niż grubsze dziewczyny ( ͡° ͜ʖ ͡°) i według mnie nie powinnaś się zmieniać o ile ze zdrowiem jest ok
@admx1: No dla siebie, myślałam o tym już od dawna ale jakoś brakowało motywacji. A teraz idzie mi całkiem niezle wiec szkoda to stracić. No i właśnie nie tyle zależy mi na tej masie co na sile i lepszym ogólnym wyglądzie ciała, nie można w nieskończoność jechać na tym, że jest się chudym
@fren-

ile tego białka jesz?

Przy budowaniu mięśni optymalna ilość to 2g/kg masy ciała
I nie, nie pochorujesz się od tego nawet jak będziesz jeść więcej - przestań powielać mity.
@Faraluch: nadwaga sama w sobie moze i jest troche zla bo obciaza organizm ale jest raczej sygnalem ze mozesz miec problemy z niewydolnoscia itp. Natomiast to ze masz niedowage moze sygnalizowac Twoje problemy natury psychologicznej. Stres uniemozliwia prawidlowe przyswajanie pokarmu. Ale sama niedowaga jest tylko objawem. Daj znac jak poszlo z tyciem