Wpis z mikrobloga

Nowa mapka, od jutra w codziennych wpisach z mapami :) Dopiero na zgonach widać dobrze jaka ogromna różnica jest między wschodem a resztą kraju...

Interaktywne mapy i wykresy z pełnymi danymi oraz statystyki: https://datastudio.google.com/u/0/reporting/d037ef07-354d-4f21-9b8d-f37f61bc33fc/page/hhIfC

Tag do obserwowania: #koronavs

#koronawirus #mapy
Matt_888 - Nowa mapka, od jutra w codziennych wpisach z mapami :) Dopiero na zgonach ...

źródło: comment_1636722007ha6kgx66YeNF1X9ydtG2Lw.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Matt_888 Może mapka ze stosunkiem zaszczepionych do ogółu populacji w. Stosunku do zgonów na sto tysięcy mieszkańców? Wiem, że może przekombinowałem, ale chodzi o to żeby pokazać na jednej mapce jak szczepienia wpływają na liczbę zgonów
  • Odpowiedz
@leobenos: Ja nie robiłem żadnych mapek wyszczepienia :) Cały czas robię mapki tylko z przypadkami zakażeń, a prócz tego statystyki przypadków, hospitalizacji, zgonów i testów :)
  • Odpowiedz
@Matt_888: A grupy wiekowe też będziesz dodawać czy lepiej o tym nie wspominać bo wyjdzie na to że w większości umierają tylko starzy ludzie a główna narracja jest inna? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Matt_888: Będzie to znacznie bardziej migotało niż mapka przypadków. Nie powinno to przeszkadzać, chyba że ktoś stworzy animację. Z drugiej strony, uśrednienie np. 21 dni byłoby przesadą.
  • Odpowiedz
@Matt_888: Mieszkam w tej czarnej kropce na wschodzie i izolacja here, covid :) Racja, u nas non stop chorują ludzie, ale żeby umierali? To pierwsze słyszę... Gdyby się wszyscy chorzy zgłaszali do lekarza, to na tę chwilę myślę, że może 10-15% by covid na teście nie wyszedł ( ͡° ͜ʖ ͡°) Byle do wiosny!!
  • Odpowiedz
@miszczu90: Ciekawe czy jest jakaś zależność pomiędzy średnią wieloletnią liczbą dni pochmurnych oraz dni z mgłą w poszczególnych porach roku w wybranych obszarach polski.

Kiedyś obiło mi się o uszy, nawet mapkę widziałem, dlatego wspominam, że na wschód od Wisły jest większa liczba dni z mgłą i pochmurnych w porównaniu z zachodem z powodu styku zimnego powietrza kontynentalnego i bardziej wilgotnego powietrza z zachodu w przejściowych porach roku. Z tej
  • Odpowiedz