@wodzu_91: @Niszczy: Wbrew pozorom trzeba mieć sporo szczęścia i ogarnięcia żeby niezauważenie przejechać cały kraj. Najprawdopodobniej na tamtym obszarze są nasilone kontrole policyjne, być może uczuleni są na śniadych Straż Ochrony Kolei i inne służby. Oprócz tego SG dysponuje całkiem niezłym sprzętem do tropienia i obserwacji jak właśnie wspomniane kamery. Mieszkałem na terenie blisko granicy polsko-ukraińskiej i standardowe kontrole SG wraz z zatrzymywaniem samochodów na obcych blachach lub tych których
@PanRejent: proszę Cię, od lat nie mogą złapać kilku samogoniarzy pędzących hurtowo bimber po lasach ( ͡°͜ʖ͡°). SG kontroluje tylko na drogach w godzinach pracy, a po godzinach zaczyna się zabawa. Na żywo widziałem jak kilka km od granicy facet zapi......ł gruzem po polu bez świateł tuż przed zmrokiem, gdzie obok była droga asfaltowa. Z grzybobrania nie wracał chyba. Małe grupki jeśli tylko wydostaną się
Mieszkałem na terenie blisko granicy polsko-ukraińskiej i standardowe kontrole SG wraz z zatrzymywaniem samochodów na obcych blachach lub tych których