Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +781
To jest najlepszy gif w historii polskiego internetu, deal with it.
Bodajże kabarety w Opolu 2006, Janusz z wąsem nie wyrabiający ze śmiechu na pierwszym planie. Syn, znajomy albo jeszcze ktoś inny obok buja się do przodu i w tył tak jak on. W lewym górnym rogu gość niczym z ruskiej mafii wypuszcza dym z papierosa z wyrazem twarzy zażenowania miejscem, w którym się znalazł. Całość dopełnia logo TVP1.
#polska
Bodajże kabarety w Opolu 2006, Janusz z wąsem nie wyrabiający ze śmiechu na pierwszym planie. Syn, znajomy albo jeszcze ktoś inny obok buja się do przodu i w tył tak jak on. W lewym górnym rogu gość niczym z ruskiej mafii wypuszcza dym z papierosa z wyrazem twarzy zażenowania miejscem, w którym się znalazł. Całość dopełnia logo TVP1.
#polska
źródło: temp_file4898143627314889059
Pobierz
nowszyja +290
Psiarze to jest obecnie największa patologia w polskich miastach i nie zapraszam do dyskusji. Kolejny raz o 6 rano zostałem obudzony przez ujadające psy na osiedlu, bo jest ich już tak dużo, że same dostają p-------a i wzajemnie na siebie ujadają na spacerze. Psiarze to banda egoistycznych patusów. Nie mają w życiu pasji, to biorą sobie psa jako zabaweczkę i już mają cel: łażenie z psem i zasyfianie przestrzeni publicznej.
#psiarze
#psiarze

Dlatego tego dnia o godz. 11.15 spotkajmy się pod Trybunałem Konstytucyjnym, by zamanifestować naszą niezgodę na ograniczenie prawa do informacji.
Rozprawa przed TK została wyznaczona w przyspieszonym trybie (nie zachowano standardowych 30 dni na doręczenie uczestnikom postępowania zawiadomienia o jej terminie). Jest presja. Dlaczego? O tym na naszej stronie:
https://siecobywatelska.pl/protestpodtk/
Wołam:
__
#prawo #prawodoinformacji #niebojsiepytania #ciagniemywladzezajezyk #watchdogpolska
źródło: comment_16364613386Hoi5HhSF0qhDNAZoJnlZH.jpg
Pobierz@Watchdog_Polska: źle to robicie. Powinno to brzmieć tak:
Rząd Prawa i Sprawiedliwości próbuje potajemnie przegłosować w trybunale konstytucyjnym przepisy, które ograniczą prawa polskich kobiet i matek do informacji publicznych, którymi urząd ma obowiązek się dzielić z obywatelkami. Ratujmy wolność
źródło: comment_1636468452gobF6XLo4WkF7pYXGtmET1.jpg
PobierzHitem będzie, jeśli w składzie będzie Pawłowicz, która już dawno pokazała jaki ma stosunek do Watchdoga.
@Watchdog_Polska: Jak wygląda to od strony prawnej? Prawo przestaje obowiązywać od momentu wyroku czy od orzeczenia?
Wybiórcze działania, hm, nie jesteśmy sami w stanie zająć się wszystkim. Jeśli ktoś szuka pomocy w zakresie naszej działalności - prawa do informacji i zgłasza
@lovelypl: Nie wydajemy wyroków przed wyrokiem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ukruszony__kubek: antypolskie bo watchdogi wspierają Łukaszenkę w wojnie hybrydowej z Polską i domagają się wpuszczenia tych nielegalnych nachodźcow z granicy z Białorusią.
U mnie stracili na całej linii i wiem, że już nie będę przeznaczał swojego 1% na organizację destabilizującą mój kraj oraz jawnie namawiającą do łamania prawa wbrew UE, NATO, Fronteksowi i polskiej racji stanu.
Ha tfu na
@Watchdog_Polska: populistyczne bzdury. Jesteście kolejną niby oddolną inicjatywą sponsorowaną przez organizacje ujmując kulturalnie promujące lewicowy światopogląd, a ujmując wprost neokomunistyczne. Politykom oczywiście powinno
źródło: comment_1636542029FfG7mxXAwLNBQgGDDFRhDL.jpg
Pobierz@SlimKirby: ty chyba spałeś albo nie miałeś praw wyborczych jak Watchdog
@Andrzejuniedenerwuj: sp****olone odpowiedzi pokroju twojej to jeszcze częstsza przypadłość u wykopków. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Prawa wyborcze miałem, pamiętam również, że zajmowali się nie tylko miłościwie panującym nam PiSem. Jednak ich działalność była wtedy zdecydowanie mniej zawzięta. Tak
@SlimKirby: dzięki za merytoryczny komentarz, tylko potwierdzasz że prawa strona to
- Link do wydarzenia na fb Prawo do informacji zagrożone - protest pod TK! - Środa godz. 11:15 – 15:30
- Wielka ciemność przykryje Polskę?
- Onet o sprawie
- Prawo.pl