Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 568
@Prezydent-Camacho: patrząc na frekwencję w dotychczasowych referendach to znów zdecydowałoby kilkanaście procent o całym społeczeństwie, ale w pełni się zgadzam, jest kilka tematów które można ująć w jednym referendum i zrobić porządek, a nie udawać demokrację i robić jak starszy pan z Żoliborza chce..
  • Odpowiedz
@Prezydent-Camacho: to teraz kilka pytań:
- jak częste aborcja na życzenie do 12 tc miałaby być refundowana? Raz w roku czy co miesiąc?
- dlaczego społeczeństwo ma płacić za de facto widzimisię kobiety/pary która miała szereg możliwości żeby do koncepcji nie doszło, ewentualnie olała wszelkie formy antykoncepcji, bo poniosło? Dlaczego w takim razie medycyna estetyczna nie jest refundowana dla każdego?
- dlaczego państwo ma dokładać do zmniejszania populacji, w czasie
  • Odpowiedz
@ciemnienie: nie wypowiadam sie za op'a, ale ja to po prostu widzę to tak: częściowa lub pełna refundacja dla najmłodszych (<20). to akurat uznaję za inwestycję w młode pokolenie, która nam się najzwyczajniej zwróci. Młodzi się zdążą wykształcić, rozwinąć i przygotować a po paru latach zamiast jednego niechcianego dzieciaka zrobią 2-3 które dorosną w normalnych warunkach. Absolutnie nie rozumiem ludzi chcących refundować to dla wszystkich (ale to zwykle socjaliści więc
  • Odpowiedz
@ciemnienie: Trzeba sie dowiedziec dlaczego kobieta chce usunac zdrowy plod, rozpropagowac wsrod ludzii (w tym mlodziezy) informacje o antykoncepcji, zezwolic na kupno pigulki wczesnoporonnej bez recepty. Jak to polaczysz, moze sie okazac ze ilosc niechcianych ciaz spadnie i dowiesz sie o powodach terminacji zdrowego plodu. Z tymi informacjami mozna decydowac co dalej robic i czy rzeczywiscie aborcji na zyczenie, jak to pisza stulejarze, chca tylko julki bo sie ruchaly z
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody: Nie odpowiedziałeś na żadne pytanie w sposób merytoryczny. Twoja wypowiedź niczym się nie różni od baneru "Moja p---a moja sprawa". Niech sobie będzie ta aborcja, nieszczególnie mnie to obchodzi, tylko rzeczywiście czemu obywatel ma za to płacić? Tak, jest masa innych rzeczy, za które też płacić nie chcę, ale czy to powód by jeszcze dokładać? Mało podatki rosną?
  • Odpowiedz
@Prezydent-Camacho i tak najlepsze są te różowe co tam chodzą i krzyczą że ich tzipa ich sprawa i wiadomo osiem gwiazdek xD a później wracają na chatę i czekają na przelew 500+ NO BO DAJOM TO BIORE NIE? NALEZY MI SIE JAK KAZDEMU XD
  • Odpowiedz