Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Kryspin013: ja jak zgłosiłem allegro, ze wnerwia przeglądanie 1600 takich samych ofert to powiedzieli, ze nie łamie to zasad uczciwej konkurencji...
Więc czego oczekujesz
  • Odpowiedz
@Kryspin013: @allegro_pl Kiedyś szukałem słuchawek do telefonu Samsung Buds i obojętnie jaki model szukałem a jest ich kilka, jak Live czy Buds+ czy Pro były tanimi podróbkami. Podejrzewam że ten sam proceder tyczy się słuchawek dla telefonów Apple. Teraz po Twoim poście patrzę na szybko i na nowo po czasie i co widzę od góry? Ludzie kupują podróbki. Wcale oferta za 120zł nie j---e kałem na kilometr, te słuchawki
ElManiure - @Kryspin013: @allegro_pl Kiedyś szukałem słuchawek do telefonu Samsung Bu...

źródło: comment_1636232691mHy4Fzan3PvZK5E0RXFInT.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
dmca@noa.nintendo.com

@ultek85: ale co im napiszę? Że prywatna osoba wystawiła kilkanaście ofer z chińskimi kartami? No bez jaj. Na ebayu jest przecież to samo. A z tego co wklejali w poprzednich znaleziskach allegro odwala gorsze rzeczy np z promowaniem dużych sprzedawców sprzedających podróbki ubrań.
  • Odpowiedz
możesz napisać, że jako wieloletni gracz i fan gier od nintendo, polujący na perełki sprzedawane w internetowych odmętach, natrafiłeś na popularny polski portal aukcyjny w którym mimo zgłoszeń nagminnie sprzedawane są podróbki uniemożliwiające Ci realizację swoich marzeń.

@ultek85: Obawiam się, że zamiast pozbycia się trudnego problemu podróbek mógłbym sprawić, że nintendo traktowały jeszcze bardziej Polskę jako kraj trzeciego świata ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
A to to już w ogóle jest bullshit. Nie zdajesz sobie sprawy jak bardzo popularne są w stanach chromebooki.

@Kryspin013: Ty piszesz o tym co jest teraz dopiero ja mówię o tym:
https://www.youtube.com/watch?v=0eEG5LVXdKo
Tak, było 66 takich reklam!

A co do tego, że ciągają sprzedawców to owszem, tylko jakoś nie ciągają użytkowników prywatnych za to, że używają piratów.
  • Odpowiedz
tylko jakoś nie ciągają użytkowników prywatnych za to, że używają piratów.

@ksiak: Bo to by było debilne, wpływało by na PR i nie przynosiłoby żadnych problemów. Użytkownicy nie są źródłem problemu a sprzedawcy.
  • Odpowiedz
@Kryspin013: poszedł wykop. Sam w wieku lat ~nastu (bliżej 11) dałem się naciąć na piracki kartidż z mario, przechodzenie go było koszmarnie trudne, bo gra się wyłączała co chwilę :P
  • Odpowiedz
poszedł wykop. Sam w wieku lat ~nastu (bliżej 11) dałem się naciąć na piracki kartidż z mario, przechodzenie go było koszmarnie trudne, bo gra się wyłączała co chwilę :P

@Ercefet: Weź pod uwagę, że są tu ludzie co dają się nabrać na buty albo perfumy za kilka stówek. Czasami nawet tak "ipohny" sprzedaja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Użytkownicy nie są źródłem problemu a sprzedawcy.

@Kryspin013: gdyby użytkownicy nie szukali produktów za darmo to sprzedawcy by ich nie oferowali. To tak jak z przebiegami samochodów gdzie wszyscy chcą poniżej 200kkm.
  • Odpowiedz
@Kryspin013: za 200 złotych idzie wyrwać fajne tytuły w pudle (mam ich trochę). Co do samych reprodukcji. Czasami jest to bardzo fajna opcja np. wersja gry z fanowskim tłumaczeniem, wersja z modami (jest swietny mod dla Super Mario Land dodający kolory na GBC) lub mega rzadkie tytuły wydane w jednym/dwoch krajach. Tylko trzeba jasno zaznaczyć, ze to taka sytuacja. Co do samego Allegro, kiedyś w reklamach od nich pojawiały mi
  • Odpowiedz