Aktywne Wpisy

ada_lovelace +3
pokaż mi swoje jądro linuksa to ukaże jakim człowiekiem jesteś
- 6.12.17-amd64 64.3% (18)
- 5.15.104-1-pve 35.7% (10)

Sudice +1
P------e te krosty na mordzie 20 lat już próbowałam już wszystkiego i g---o dalej im bardziej się człowiek stara żeby ich nie było tym gorzej nic tylko zdechnąć tylko
#zalesie
#zalesie
![Perfekcyjny wszechświat. Jakim cudem istniejemy? -[POP Science]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/d43466ea64e0ede8b8c7f3fa1e05a45f1805ab222b976330654ad18e5530df44,q80.jpg)

W momencie przekroczenia prędkości nawet o 1 km/h system zacznie ograniczać moc silnika oraz informować kierowcę sygnałem dźwiękowym o przekroczeniu prędkości. Urządzenie będzie można wyłączyć przy każdym uruchomieniu pojazdu, ale pojawiły się już propozycje zniechęcające do takiego zachowania. Jedną z nich jest ograniczenie lub odmowa wypłaty odszkodowania dla sprawcy wypadku, w przypadku kiedy kierowca wyłączył system przed podróżą. Ubezpieczyciele mogliby także udzielać rabatu na zawarcie polisy kierowcom korzystającym z aktywnego systemu.
#ciekawostki #motoryzacja
źródło: comment_1635063931yYQaLrTApD3t8jjsvAEBO4.jpg
PobierzTo się staje powoli kuriozalne.
tak jak swiatel dziennych,pasow itd
dla przykladu mozesz kupic stare auto ktore nie mialo pasow i mozesz jezdzic bez ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mam_odwage_nic_nie_osiagnac: no i nie zapominajmy o zużytych akumulatorach, które pewnie są jeszcze większym obciążeniem dla środowiska niż spaliny XD
pominę oczywiście prawie 2x większą cenę elektryka od wersji spalinowej w tym samym modelu auta
@Caracas: No i bardzo dobrze, bo oznacza to duży boom technologiczny, bądź rozwój w stronę elektrycznych samochodów (nowe super baterie, bądź nowy rodzaj pozyskiwania dużej ilości energii, który nie będzie miał wpływu na środowisko)
A jak to tylko takie twoje p---------e trzy po trzy to weź skończ xD
@Alakecz: i zatrzyma się na światłach, które ten "zapirdalajoncy 80" jakąś 2-3 pasmową aleją przejedzie nawet nie na "późnym żółtym" xD Oszczędność w c--j xD
@TenTypZez: oczywiście jak będę potrzebował przejechać 15 km na drugi koniec miasta to skorzystam wtedy z "ultra bezpieczniej", "punktualnej" komunikacji miejskiej z niedziałającą klimatyzacją w upalne lato i z żulami i sebami i po drodze będę miał 5 przesiadek żeby tę trasę pokonać w 2 godziny zamiast max 40 minut. Zapraszam do Wrocławia
źródło: comment_1635085964jMV0inWU7xwtSKESzX9Qg7.jpg
Pobierzźródło: comment_1635086002SzE1N06noJCS3PMOk8xzgX.jpg
Pobierzźródło: comment_1635086008gukrdBhuEbCJDUxWJsPLeu.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora