Wpis z mikrobloga

P------e te krosty na mordzie 20 lat już próbowałam już wszystkiego i g---o dalej im bardziej się człowiek stara żeby ich nie było tym gorzej nic tylko zdechnąć tylko
#zalesie
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Lefty to bardziej przebarwienia jakieś po trądziku a pryszcz to wyskoczy jeden lub dwa ale teraz mnie wysypało na czole że mam kilka :( ale przebarwienia po trądziku jest ich pełno
  • Odpowiedz
@Sudice ja drapalam się do krwi na twarzy, miałam kratery z których sączyła się ropa, ale ułożyłam sobie pielęgnację i wszystko podchodziło w miesiąc bez żadnych blizn, najwyraźniej źle dobierasz kombinacje kosmetyków, skoro nic nie pomaga
  • Odpowiedz
  • 0
@lukija mam żel z kwasem salicynowym 2% potem daje serum z kwasem azelainowym na te przebarwienia które są moim największym problemem i domykam kremem z tanah bo tak polecali na trądzik i nawilżenie
  • Odpowiedz
@Gruby_Zawodnik

ludzie mają różne mordy, ja np mam super cere żadnych krost, zmarszczek itd ale za to moja skóra jest cholernie tłusta, moge umyć twarz najleprzymi kosmetkami nawet domestosem i za chwile bedzie tlusta i smierdząca, nienawidze tego

A próbowałeś ją myć czymś łagodniejszym? Jeśli dobrze się tym zainteresowałeś to sorry, nie próbuję się marzyć. Sam kiedyś myślałem, że mam tłustą cerę, a okazało się, że ona jest sucha. I myjąc
  • Odpowiedz
@Sudice ale powiedz proszę, że po serum używasz SPF-u. Kwas azelainowy zwiększa wrażliwości skóry na UV. Jeśli nie chce Ci się bawić z SPF-em to sugeruję rozważyć wymianę serum na takie z witaminą C. Też kwas, też działa na przebarwienia, ale nie uszkadza skóry na słońcu. Nawet niszczy wolne rodniki.
  • Odpowiedz
@Sudice: ty baba przynajmniej mordy nie musisz golić codziennie, mi się robią od golenia a zarost rośnie mi taki p------y że z jednej strony bardzo top quality i mocny gruby i bardzo czarny a z drugiej strony przerzedzony i nierówny. Czym bym nie golił, jakich kosmetyków nie używał, czy wychodzę z domu na słońce czy nie, jaką bym nie miał witaminę suplementowaną i tak mi krosty wyskoczą, wyskakiwały mi nawet
  • Odpowiedz
@Sudice idź do jakiegoś kosmetologa po plan pielęgnacji bo to co robisz raczej nie zmniejszy przebarwień. Zel być może jest zbyt agresywny dla skóry a później stosujesz serum z kwasem który podrażnia skórę i jeśli nie używasz kremu z spf50 to tylko pogłębiasz problem przebarwień. Na przebarwienia najlepsze jest serum lub krem z witaminą c po tym krem z spf50. Kwasy jeżeli już to stosować 2-3 razy w tygodniu na noc.
  • Odpowiedz