Aktywne Wpisy
Wrrronika +69
Napisz komentarz a odpowiem Ci pasywno-agresywnym komplementem
#zabawa #gra #bawsiezwykopem #poniedzialek
#zabawa #gra #bawsiezwykopem #poniedzialek
Soczi +44
Ej coś się pozmieniało w przepisach i elektrykami można jeździć po chodnikach i parkować w ten sposób?
#kierowcy #polscykierowcy #lodz
#kierowcy #polscykierowcy #lodz
Mieliście kiedyś tak, że po wielu latach wymyśliliście sobie, że robicie upgrade kompa i będziecie wreszcie mogli pograć w nowe gry na najwyższych detalach. Potem kilka dni wertujecie fora na necie i oferty sklepów wybierając to co najlepsze w danej cenie. Kupujecie, czekacie. Części przychodzą, zaczynacie montować kompa, jarajcie się jak dziecko. Po złożeniu okazuje się, że wszystko działa jak należy. Odpaliliście kilka gier, żeby zobaczyć ilość fps, temperatury i ładną grafikę. A po tygodniu zdaliście sobie sprawę, że tak naprawdę wcale tego nie potrzebowaliście, bo jednak nie chce wam się grać w gry? I całe to podjaranie związane z kupnem, składaniem i testowaniem kompa było gonitwą za królikiem... I jeśli już go złapiecie (kupicie daną rzecz), to czar pryska? Właśnie miałem taką sytuację xD Chyba chciałem na siłę przekonać samego siebie, że w wieku 29 lat ta cała otoczka związana z kupnem PC-ta i graniem da mi tyle samo frajdy co 15 lat temu.
#gry
#pcmasterrace
#komputery
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #616de155820612000add43ae
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Leszcz_Bagienny
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
Natomiast jednocześnie rozumiem. Coś podobnego jest przy odpalaniu starej gry, wzbudzającej nostalgię. Wspomnienia świetne, człowiek się napala, w końcu instaluje, gra godzinę i widzi, że to już jednak nie to.
Sam zresztą co prawda trochę ostatnio pograłem, ale jak już wsiąkłem w temat składania kompa, to
Po prostu ten dreszczyk emocji w grach to coś przeznaczonego na etap 10-20. Jak już się ma te 30 lat to mało co tak jara, po prostu stabilność, dojrzałość emocjonalna to nic innego jak... nuda, rutyna, zwykłe życie. Taka stagnacja.
Po drugie - granie w gry to po prostu wyrzut dopaminy. Największy wyrzut dopaminy daje ruchanie, większość ludzi zaczyna ruchać w okolicy 18
Odpuściłem w ogóle generację ps4 z tego powodu, ale wspomnienia z dzieciństwa znowu wygrały
Nadal jest tak, że fajnie jest odpalić choćby tę jedną gierkę i zobaczyć poprawę fpsów, ale nie ma co dzisiaj iść dalej
Komentarz usunięty przez autora
1. Kolejki (totalnie w weekend czekałem z 5 minut na włączenie gry, a w tygodniu spokojnie 1-2 i grasz)
2. Godzina gry i wywala ( może to i lepiej, przerwa zawsze dobra ( ͡º ͜ʖ͡º)
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Był już laptop do gier, ps5, teraz znów plejke kupiłem i obiecałem że jej nie sprzedam, multi już wciągnęło mnie
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@AnonimoweMirkoWyznania: właśnie o to chodzi, to jest w tym
Kilka lat temu kupiłem nowy PC z ryzenem 1600 i innymi bajerami. Po tygodniu go zwróciłem i wróciłem do starego kompa bo ku mojemu zaskoczeniu, nowy sprzęt nie sprawił, że gram więcej a ja jestem z tych którzy
@Kaloryfe: to chyba jeszcze z kilka lat
Nie, zawsze upgrade cieszył i grałem jak #!$%@? we wszystko co słabo chodziło na poprzednim sprzęcie (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) Teraz też bym zrobił upgrade, ale ceny grafiki to jakiś nieśmieszny żart, kilkuletnią kartę mogę sprzedać drożej niż ją kupiłem - absurd.
Jak jestem wolnościowcem tak uważam że kopanie bitcoina powinno być zakazane, nie dość że sprzęt się marnuje to jeszcze jest to kompletne przepalanie
@Zgrywajac_twardziela: jesli czekasz na spadki cen, to mozesz sie niestety nie doczekac. Teraz z tego co czytam, to ceny do czasu rtx40xx nie powinny sie zbytnio ruszyc.
Trudno, to będę grał w starsze gry których jeszcze masę mam do nadrobienia, a upgrade poczeka kolejne kilka lat ¯\_(ツ)_/¯
W sumie się skupiłem na konsolach w moim wcześniejszym komentarzu, a tak naprawdę na moim pc mimo, że to stary klamot (i3, 16gb ramu
@Zgrywajac_twardziela: pewnie. Ja sam zlozylem kompa z rtx3070 troche z przymusu i nie zaluje, ale jestem gotowy trzymac te karte 5 lat i wiecej, jesli ceny bylyby niedorzeczne.
@Zielony_Ogr: mam podobnie, ale np z cities skylines, ktore mozna wylaczyc na pol roku a potem wrocic jakby nigdy nic. Chociaz ostatnio valheim