Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mieliście kiedyś tak, że po wielu latach wymyśliliście sobie, że robicie upgrade kompa i będziecie wreszcie mogli pograć w nowe gry na najwyższych detalach. Potem kilka dni wertujecie fora na necie i oferty sklepów wybierając to co najlepsze w danej cenie. Kupujecie, czekacie. Części przychodzą, zaczynacie montować kompa, jarajcie się jak dziecko. Po złożeniu okazuje się, że wszystko działa jak należy. Odpaliliście kilka gier, żeby zobaczyć ilość fps, temperatury i ładną grafikę. A po tygodniu zdaliście sobie sprawę, że tak naprawdę wcale tego nie potrzebowaliście, bo jednak nie chce wam się grać w gry? I całe to podjaranie związane z kupnem, składaniem i testowaniem kompa było gonitwą za królikiem... I jeśli już go złapiecie (kupicie daną rzecz), to czar pryska? Właśnie miałem taką sytuację xD Chyba chciałem na siłę przekonać samego siebie, że w wieku 29 lat ta cała otoczka związana z kupnem PC-ta i graniem da mi tyle samo frajdy co 15 lat temu.

#gry
#pcmasterrace
#komputery

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #616de155820612000add43ae
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Leszcz_Bagienny
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
  • 105
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@IcyHot: pozwala włączyć gry ze steam i epica, przynajmniej większość. Obecnie polecam sprawdzić opcję za darmo, co oznacza:
1. Kolejki (totalnie w weekend czekałem z 5 minut na włączenie gry, a w tygodniu spokojnie 1-2 i grasz)
2. Godzina gry i wywala ( może to i lepiej, przerwa zawsze dobra ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: wtedy robisz zwrot i tyle, raz kompa za 5k zwróciłem po 10 dniach bo mnie znudził, ktoś potem dostał używane części xD
Był już laptop do gier, ps5, teraz znów plejke kupiłem i obiecałem że jej nie sprzedam, multi już wciągnęło mnie
  • Odpowiedz
robicie upgrade kompa i będziecie wreszcie mogli pograć w nowe gry na najwyższych detalach. Potem kilka dni wertujecie fora na necie i oferty sklepów wybierając to co najlepsze w danej cenie. Kupujecie, czekacie. Części przychodzą, zaczynacie montować kompa, jarajcie się jak dziecko. Po złożeniu okazuje się, że wszystko działa jak należy. Odpaliliście kilka gier, żeby zobaczyć ilość fps, temperatury i ładną grafikę.

@AnonimoweMirkoWyznania: właśnie o to chodzi, to jest w
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@AnonimoweMirkoWyznania: ja mam tak z goglami VR - wspierałem gdy nikt prawie o tym nie słyszał, kupiłem Dk1, DK2 , vive, Rift, quest 1 i 2 z nadzieją że pogram w fajne gierki. Lata mijają a ja wciąż nie dostałem dobrej strzelanki VR. A dostałem gry rytmiczne pod kinecta, jakieś p---------i, itd. Jakoś lepiej bawiłem się w erze DK2 gdzie podrywałem sobie w GTA4 vr, grałem w HL2 i HL2Dm
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Ja Miałem wrazenie ze marnuje czas kiedy gram w gry i po godzinie wyłączałem, by już nigdy nie wrócić. Jedyna gra w jaką grałem to LoL, głównie dlatego że nie gra sie samemu tylko z 9 innymi ludzmi a i dosyc czesto gralem duo z moim friendem także nie miałem tego wrażenia że maenuję czas, ale spędzam go z innymi. Wiem że to dziwnie brzmi ale tak jest w
  • Odpowiedz
  • 0
@AnonimoweMirkoWyznania wiek tu nie ma żadnego znaczenia. Jest to wina słabych produkcji. Mam ten sam problem, pograłbym ale się nudzi szybko. Jeśli nie masz czasu to znaczy że źle nim zarządzasz. Bierzesz obowiązki byle by je brać. Komputerek jest spoko.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Tak, w czasach szkoły miałem stary komputer i nie mogłem grać w większość rzeczy, marzenia spełniłem dopiero gdy skończyłem szkołę i poszedłem do pracy XD Z tym że mi się już nie chciało, za stary jestem.
  • Odpowiedz
  • 0
@AnonimoweMirkoWyznania też tak miałem. Koniec końców gram na konsoli, a za PC służy laptop na integrze, na którym czasami gram w CSa i przeglądam internet. Szkoda kasy na dobry komputer, tym bardziej przy tak absurdalnych cenach.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Mam podobnie. Praktycznie równo rok temu złożyłem nowego PC po 5 letniej męczarni na lapku. R5 3600+3070, teraz przy tych cenach to komp za ponad 7/8k i fakt pograłem w kilka gierek ale większość tytułów AAA np. Rdr2, days gone, death stranding itp. Po prostu mnie odrzuca i nudzi. Wczoraj przeszedłem 8 letniego SC:Blacklist I bawiłem się świetnie! Z nowszych gier to jedynie spodobała mi się Plaguetale (pierwsza gra jaka odpaliłem na
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: mam ponad 30 lat i tęsknię za czasami gdy gry sprawiały mi radość. W dzieciństwie zagrywałem się w kłejki, hirołsów czy inne warcrafty. Już zaakceptowałem fakt, że ta radość już nie wróci.

Kilka lat temu kupiłem nowy PC z ryzenem 1600 i innymi bajerami. Po tygodniu go zwróciłem i wróciłem do starego kompa bo ku mojemu zaskoczeniu, nowy sprzęt nie sprawił, że gram więcej a ja jestem z tych
  • Odpowiedz