Wpis z mikrobloga

Jak w tym kraju założyć rodzinę przecież to trzeba mieć conajmniej 3 pokojowe mieszkanie.
Jestem autentycznie przerażony przyszłością, odechciewa się zakładania rodziny. Frustracja narasta, podejrzewam że dużo młodych tak ma
#nieruchomosci #patodeweloperka
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vitermagerin: najpierw hajs, potem dzieci. To nie czasy komuny, że wszyscy mieli słabe życie, ale stabilne więc mogli się rozmnażać.
Teraz jedno potknięcie i zdychasz pod mostem.
  • Odpowiedz
@vitermagerin ja się cieszę że w NL za 3 piętrowe mieszkanie, ponad 100m2 plus taras szopa itp płacę 5 stówek miesięcznie .. Teraz chaty stoją 300-500k euro i pewnie już tak łatwo by się nie żyło i nie wydawało na głupoty na prawo i lewo także wiem co myślisz
  • Odpowiedz
z taki podejściem ludzie zakładali by rodziny w wieku 50 lat

@Fenoloftaleinowy_Chrabaszcz: Niech zakładają kiedy uważają swój stan mentalny i finansowy za odpowiedni.

@L3gion
Oprócz warunków mentalnych i finansowych, są też warunki biologiczne, po 30 płodność zaczyna szybko spadać, szczególnie u kobiet.
Ale u większości mężczyzn też.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@magiczny_banan: ludzie nie chcą mieć dzieci, bo są krótkowzroczni i wierzą w to, że na starość jakoś to będzie, odłożą hajs, albo ZUS da. Dawniej ludzie mieli dzieci żeby nie umrzeć z głodu na starość. Dobrobyt pozwala wierzyć w samodzielną przyszłość. Ale historia ludzkości nie takie wyobrażenia weryfikowała.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@magiczny_banan: No nie wiem. Większość świata tak robi. Chińczycy, Hindusi, sporo mieszkańców Afryki. Do tego historycznie większość twoich przodków miała taką motywację. A Ty twierdzisz ,e zasługują/zasługiwali na samotny zgon.
  • Odpowiedz
No nie wiem. Większość świata tak robi. Chińczycy, Hindusi, sporo mieszkańców Afryki.

@kirsen: większość świata tak robi to i ja polak cebulak tak będę robił, byle się rozmnożyć bez namysłu, zsyłając na ten brutalny świat kolejne porcje nieszczęśliwych i biednych istot.

ludzie nie chcą mieć dzieci, bo są krótkowzroczni i wierzą w to, że na starość jakoś to
  • Odpowiedz