Aktywne Wpisy
andbatros +232
To są problemy lewaków xD
Przyszli do sejmu zmieniać Polskę na lepsze. Ale najpierw zacznijmy od wymiany tabliczek! Bo ja jestem posłanka a nie poseł.
Oczywiście wymiana tabliczek na koszt podatnika. A może w ogóle zlikwidować te głupie imienne tabliczki?
Nie trafią na swoje miejsce po numerze? Po co generować ciągle koszta z robieniem tych głupich tabliczek.
Ale nie lepiej drzeć macicę żeby wymienić tabliczkę na "posłanka" xD
#bekazlewactwa #konfederacja #sejm #
Przyszli do sejmu zmieniać Polskę na lepsze. Ale najpierw zacznijmy od wymiany tabliczek! Bo ja jestem posłanka a nie poseł.
Oczywiście wymiana tabliczek na koszt podatnika. A może w ogóle zlikwidować te głupie imienne tabliczki?
Nie trafią na swoje miejsce po numerze? Po co generować ciągle koszta z robieniem tych głupich tabliczek.
Ale nie lepiej drzeć macicę żeby wymienić tabliczkę na "posłanka" xD
#bekazlewactwa #konfederacja #sejm #
IceGoral +526
#sejmstream podbił internet. Wykop jest jednak potężny.
Od wczoraj nic nie ruszałem na stronie bo byłem wypruty po wtorku kiedy hotfixowałem na produkcji cały dzień.
Plan na najbliższy tydzień przed kolejnym posiedzeniem to:
-poprawienie wersji mobilnej
-dodanie harmonogramu obrad
-feed z #sejm na żywo lub własny czat
-poprawienie synchronizacji między kamerami oraz opcja cofania wszystkich kamer jednocześnie
-możliwość "ustawienia lewaków na lewo i prawaków po prawej stronie" (najbardziej plusowana propozycja) od @
Od wczoraj nic nie ruszałem na stronie bo byłem wypruty po wtorku kiedy hotfixowałem na produkcji cały dzień.
Plan na najbliższy tydzień przed kolejnym posiedzeniem to:
-poprawienie wersji mobilnej
-dodanie harmonogramu obrad
-feed z #sejm na żywo lub własny czat
-poprawienie synchronizacji między kamerami oraz opcja cofania wszystkich kamer jednocześnie
-możliwość "ustawienia lewaków na lewo i prawaków po prawej stronie" (najbardziej plusowana propozycja) od @
Ech, pograłbym sobie teraz na takim monitorze w klasyki z początku XXI wieku XD
#ciekawostki #gry #technologia #retrogaming #humorobrazkowy
@SmakoszKotow:
@skitarii: źródła jako takiego nie mam, tak się wtedy mówiło, że 99% elektronów nie przechodzi przez szkło a ten 1% niby to za mało, żeby szkodzić. Ale niektórzy mówili, że to jednak bardzo szkodzi. Na szczęście to mirko, więc jeśli #!$%@?ę głupoty to pozostanie bez konsekwencji
@SzalomMosterdzieju: to były głupie wymysły. Pamiętam, że wciskano jakieś filtry na ekrany ale to był zwykły scam XD
@SzalomMosterdzieju: ciekawe, nie znałem tego
Jedyne zalety CRT był niski czas reakcji ze względu na zasadę działania oraz brak utraty jakości przy skalowaniu obrazu. W zasadzie to część speedrunnerów już realnie się przeniosło na współczesne IPS bo okazuje się, że potrafią mieć niższy czas reakcji niż stare CRT.
A co do obrazków to potrzebne by było
@Kryspin013: ale wiesz, że wtedy twórcy projektowali to używając monitorów CRT i to miało tak wyglądać.
@Kryspin013: tylko zauważ, że po lewej masz zdjęcie ekranu CRT a po prawej obraz cyfrowy bezpośrednio. Gdyby wstawić po prawej zdjęcie LCD to by tak dokładnie nie wyglądało.
@stonka_ziemniaczana: @Massad: CRT nie ma tu nic do rzeczy. Twórcy projektowali gry nie pod monitory a
@Bonwerkz: bzdura :) Do foto czy videoedycji nie mają startu do nowoczesnych, dedykowanych IPSów ze sprzętową kalibracją. To, że branża długo siedziała na CRT wynika tylko z tego, że pierwsze LCD były bardzo drogie, to od wielu lat nie jest już prawdą i nikt poważny
@Bonwerkz: nah, przy 4k ten problem już raczej nie istnieje. Między PS4 a PS5 pod tym względem bardzo ciężko zauważyć różnicę na telewizorze 4k
Ponadto, rozwija się dlss, prawdopodobnie najlepsza technologia ostatnich lat. Przy szerokiej adaptacji 4k na niemal dowolnym współczesnym sprzęcie to nie będzie duży problem
@SzalomMosterdzieju:
Powielasz mit który krążył latami.