Aktywne Wpisy
andbatros +232
To są problemy lewaków xD
Przyszli do sejmu zmieniać Polskę na lepsze. Ale najpierw zacznijmy od wymiany tabliczek! Bo ja jestem posłanka a nie poseł.
Oczywiście wymiana tabliczek na koszt podatnika. A może w ogóle zlikwidować te głupie imienne tabliczki?
Nie trafią na swoje miejsce po numerze? Po co generować ciągle koszta z robieniem tych głupich tabliczek.
Ale nie lepiej drzeć macicę żeby wymienić tabliczkę na "posłanka" xD
#bekazlewactwa #konfederacja #sejm #
Przyszli do sejmu zmieniać Polskę na lepsze. Ale najpierw zacznijmy od wymiany tabliczek! Bo ja jestem posłanka a nie poseł.
Oczywiście wymiana tabliczek na koszt podatnika. A może w ogóle zlikwidować te głupie imienne tabliczki?
Nie trafią na swoje miejsce po numerze? Po co generować ciągle koszta z robieniem tych głupich tabliczek.
Ale nie lepiej drzeć macicę żeby wymienić tabliczkę na "posłanka" xD
#bekazlewactwa #konfederacja #sejm #
IceGoral +526
#sejmstream podbił internet. Wykop jest jednak potężny.
Od wczoraj nic nie ruszałem na stronie bo byłem wypruty po wtorku kiedy hotfixowałem na produkcji cały dzień.
Plan na najbliższy tydzień przed kolejnym posiedzeniem to:
-poprawienie wersji mobilnej
-dodanie harmonogramu obrad
-feed z #sejm na żywo lub własny czat
-poprawienie synchronizacji między kamerami oraz opcja cofania wszystkich kamer jednocześnie
-możliwość "ustawienia lewaków na lewo i prawaków po prawej stronie" (najbardziej plusowana propozycja) od @
Od wczoraj nic nie ruszałem na stronie bo byłem wypruty po wtorku kiedy hotfixowałem na produkcji cały dzień.
Plan na najbliższy tydzień przed kolejnym posiedzeniem to:
-poprawienie wersji mobilnej
-dodanie harmonogramu obrad
-feed z #sejm na żywo lub własny czat
-poprawienie synchronizacji między kamerami oraz opcja cofania wszystkich kamer jednocześnie
-możliwość "ustawienia lewaków na lewo i prawaków po prawej stronie" (najbardziej plusowana propozycja) od @
Ech, pograłbym sobie teraz na takim monitorze w klasyki z początku XXI wieku XD
#ciekawostki #gry #technologia #retrogaming #humorobrazkowy
Taa. A świstak siedzi i zawija. Elektrony uderzały w luminofor, i pobudzały do swiecenia. Do oka dolatywały fotony.
@czarny_i_zly: czyli dupy nie urywał, skoro teraz z palcem w nosie kupisz już 144Hz 4k¯\_(ツ)_/¯
@czarny_i_zly: wciąż żałośnie mała rozdzielczość.
Taa. Kiedyś to było. Gwarantuje ci, ze trzeba by być masochista, żeby dobrowolnie przesiąść się z obecnego przyzwoitego LCD do nawet topowego CRT sprzed 20 lat. Do pracy biurowej gdzie musisz patrzeć w tekst nie
@sylwek2k: Pamiętam inaczej ale niech ci będzie bo nie mam obecnie żadnego CRT pod ręką. Może przesadziłem. Co nie zmienifa faktu, że skalowanie niecałkowite (w stosunku do natywnej rozdziałki i zachowują proporcje) obiektywnie na CRT wygląda lepiej niż skalowanie na dowolnym LCD.
@Kryspin013:
owszem, wyglada lepiej - z ta czescia sie zgodze, ale to wynika z tego, ze obraz na lcd w natywnej, wyglada jeszcze lepiej, niz na crt :)))
@czarny_i_zly:
mi tam crt-ki migaly - i bylem wstanie powiedziec, kiedy ktos pracowal z czestotliwoscia ponizej 100Hz - bo do tego poziomu odczuwalem dyskomfort
@czarny_i_zly: używałem i nie tęsknię, niezależnie od tego ilu recenzentów wali do CRT gruchę XD
@TomAss83: W LCD nie odświeżają się wszystkie na raz, a blokami, pixel po pixelu. Technologia jest inna, niż skan działa elektronowego z CRT, ale nie jest to natychmiastowe. Do tego dochodzi ghosting, grey to grey, smearing. Dlatego do gier zwykle jest TN lub jego hybryda z IPS
@czarny_i_zly: ja już za swoje pieniądze jak panisko kupowałem LCD, nie mam 50 lat tylko 30 ( ͡º ͜ʖ͡º) Pałuj wiplera dalej do CRT, prawda jest taka, że nikt przy zdrowych zmysłach do tego nie tęskni i nic w tych monitorach lepsze
@Kryspin013: Nie wiem jak można mieć niższy czas reakcji od czegoś co rysuje obraz na bieżąco? Żadnych buforów, pamięci, nic - cewki sterowane sygnałami synchronizacji i kolorów podawanych w czasie rzeczywistym na wejścia. Brak opóźnień, żadnych, Racing the Beam non stop. To dlatego stare gry z 8 bitowcow są tak trudne do