Aktywne Wpisy

14latnawykopie +69
Właśnie powiedziałem dziewczynie, że idę do kolegów, a ona się wypieła i pyta czy na pewno. No i zostałem ( ͡º ͜ʖ͡º) #zwiazki #rozowepaski
źródło: temp_file8738908286698897275
Pobierz
dddobranoc +15
Kochani niestety - przyjaźń Geja z Zębem dobiegła końca. Dziś się rozstali.
Nie wiadomo dokładnie o co chodzi, musimy czekać chyba na film a'la Chorwacja,
ale dziś rano Fałszywy Lider Sprzedaży z Decathlonu wziął naszego Policjanta na spacer i oznajmił mu,
że wyrusza nagle w dalszą podróż. Policjant powiedział, że nie da rady i Janek podobno tylko wszedł do policyjnego kampera,
zabrał swój klej którym dzień wcześniej kleił kibel Policjantowi i odjechał.
Ciekawe o co poszło, czy
Nie wiadomo dokładnie o co chodzi, musimy czekać chyba na film a'la Chorwacja,
ale dziś rano Fałszywy Lider Sprzedaży z Decathlonu wziął naszego Policjanta na spacer i oznajmił mu,
że wyrusza nagle w dalszą podróż. Policjant powiedział, że nie da rady i Janek podobno tylko wszedł do policyjnego kampera,
zabrał swój klej którym dzień wcześniej kleił kibel Policjantowi i odjechał.
Ciekawe o co poszło, czy
źródło: Zrzut ekranu 2024-11-7 o 21.02.38
Pobierz

Ech, pograłbym sobie teraz na takim monitorze w klasyki z początku XXI wieku XD
#ciekawostki #gry #technologia #retrogaming #humorobrazkowy
źródło: comment_1633855868qZ6nFLqsjWXxYgbw6SOvVs.jpg
PobierzTaa. A świstak siedzi i zawija. Elektrony uderzały w luminofor, i pobudzały do swiecenia. Do oka dolatywały fotony.
@czarny_i_zly: czyli d--y nie urywał, skoro teraz z palcem w nosie kupisz już 144Hz 4k¯\_(ツ)_/¯
@czarny_i_zly: wciąż żałośnie mała rozdzielczość.
Taa. Kiedyś to było. Gwarantuje ci, ze trzeba by być masochista, żeby dobrowolnie przesiąść się z obecnego przyzwoitego LCD do nawet topowego CRT sprzed 20 lat. Do pracy biurowej gdzie musisz patrzeć w tekst
@sylwek2k: Pamiętam inaczej ale niech ci będzie bo nie mam obecnie żadnego CRT pod ręką. Może przesadziłem. Co nie zmienifa faktu, że skalowanie niecałkowite (w stosunku do natywnej rozdziałki i zachowują proporcje) obiektywnie na CRT wygląda lepiej niż skalowanie na dowolnym LCD.
@Kryspin013:
owszem, wyglada lepiej - z ta czescia sie zgodze, ale to wynika z tego, ze obraz na lcd w natywnej, wyglada jeszcze lepiej, niz na crt :)))
@czarny_i_zly:
mi tam crt-ki migaly - i bylem wstanie powiedziec, kiedy ktos pracowal z czestotliwoscia ponizej 100Hz - bo do tego poziomu odczuwalem dyskomfort
@czarny_i_zly: używałem i nie tęsknię, niezależnie od tego ilu recenzentów wali do CRT gruchę XD
@TomAss83: W LCD nie odświeżają się wszystkie na raz, a blokami, pixel po pixelu. Technologia jest inna, niż skan działa elektronowego z CRT, ale nie jest to natychmiastowe. Do tego dochodzi ghosting, grey to grey, smearing. Dlatego do gier zwykle jest TN lub jego hybryda z
@czarny_i_zly: ja już za swoje pieniądze jak panisko kupowałem LCD, nie mam 50 lat tylko 30 ( ͡º ͜ʖ͡º) Pałuj wiplera dalej do CRT, prawda jest taka, że nikt przy zdrowych zmysłach do tego nie tęskni i nic w tych monitorach lepsze nie
@Kryspin013: Nie wiem jak można mieć niższy czas reakcji od czegoś co rysuje obraz na bieżąco? Żadnych buforów, pamięci, nic - cewki sterowane sygnałami synchronizacji i kolorów podawanych w czasie rzeczywistym na wejścia. Brak opóźnień, żadnych, Racing the Beam non stop. To dlatego stare gry z 8 bitowcow są tak trudne