Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +132
Nic dodać nic ująć. Nadeszły tak dziwaczne czasy, że pójście ze 2 razy w miesiącu do divy: z solidnym serwisem, dobrymi opiniami na Garsonierze i opcją GFE za około 400-500 złotych - nawet w takiej Warszawie, wychodzi dla facetów taniej i bardziej satysfakcjonująco niż zabawa w randkowanie i związki xD
Mało tego, wbrew krążącym stereotypom ryzyko przeniesienia choroby wenerycznej, jakichś bakterii, wirusów, pasożytów czy grzybów jest paradoksalnie niższe niż w przypadku tinderówek
Mało tego, wbrew krążącym stereotypom ryzyko przeniesienia choroby wenerycznej, jakichś bakterii, wirusów, pasożytów czy grzybów jest paradoksalnie niższe niż w przypadku tinderówek
źródło: temp_file7593803852371630025
Pobierz
olito +467
#pogoda #l-------------j
źródło: temp_file1790505767563884402
Pobierz

Ech, pograłbym sobie teraz na takim monitorze w klasyki z początku XXI wieku XD
#ciekawostki #gry #technologia #retrogaming #humorobrazkowy
źródło: comment_1633855868qZ6nFLqsjWXxYgbw6SOvVs.jpg
PobierzNa PS2 już grało się na LCD.
Retro to NES, Sega max n64 a nie PlayStation.
@tank_driver: Ja
źródło: comment_1633902757gFdkEyg2rbr2rNiGCxaEPL.jpg
Pobierz@Czarodziejka_z_Ksiezyca: @m0rgi: Playstation 2, Game Cube, , Nintendo DS, PSP, Nintendo Wii, a powoli już nawet 3DS, Playstation 3 i xkloc360.
Z takim zabawnym podejściem w tym samym koszyku masz dawne gry na amidze, c64, DOS, Nintendo i nowe wymysły 3d które dostają remastery a grało się już w nie na LCD.
@m0rgi: "Zabawne" podejście to jest twoje. Te konsole miały premierę ponad 15 lat temu. Wsparcie dla nich nie istnieje od kilkunastu lat. W takim samym przedziale czasowym nikomu nie przeszkadzało nazywać amigii, atari, pegazusy, snesy itp retro. Mam wrażenie,
Nie, to są stare konsole i to, że ktoś z nimi nie miał kontaktu nie powoduje nagle, że są retro.
Retro to określenie dawnego stylu sprzed lat. W grach jest to grafika pixelowa, głównie świat 2d tworzony pod ograniczenia tamtych czasów co do wydajności i pamięci jak na przykład, wykorzystanie sprite czy proceduralnie generowany
@Kryspin013: LCD/OLED nie zmienia obrazka w ciągu 1ms, tak jak może się wydawać. Obraz odświeżany
@czarny_i_zly: Wiem, nie byłaby możliwa taka przepustowość by klepnąć wszystko na raz. Ale ja nie pisałem o zwykłych IPS czy OLED a o monitorach gamingowych bo one niby mają czas reakcji kilku ms i jakieś turbo niskie opóźnienia. Wspominałem o tym, że jakoś niedawno światowi speedrunerzy zaczęli się przerzucać na gamingowe LCD bo podobno czas reakcji i inne
https://www.merriam-webster.com/dictionary/retro
@m0rgi: I jak ta definicja ma się do tego co napisałeś? Według tych pierdów co napisałeś:
PS2 nigdy nie będzie retro bo
u mnie na takim starym lg 42cale te 60 fps nie wyglada zle, pewnie i sie rozmazuje ale nie rwie. kwestia postrzegania i co komu przeszkadza, ja tam ze 120 klatek jestem mega zadowolony, wiecej juz mi specjalnie nie potrzeba
bardziej brakuje mi 3d niz klatek, jest juz coraz wiecej oledow ktore moga migac w 120 klatkach i robic z