Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +901
Ten wpis dedykuję wszystkim tym, których poznaliśmy w wirtualnych światach, a którzy zniknęli bez pożegnania.
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
źródło: EeCWjc7WoAID7op
Pobierz
Kriten33 +56
źródło: GuQI4O-WkAA6N-S
Pobierz

- duża rotacja ludzi. Przez co bardzo szybko z projektu uciekała wiedza. Seniorzy zastępowani byli studentami. Średnio co 1,5 miesiąca ktoś odchodził (przez brak odpowiednich podwyżek)
- stare, ogromne i skomplikowane projekty. setup projektu i narzędzi, gdzie pół dnia się spędzał na konfiguracji środowiska, bo co chwilę coś się zmieniało i trzeba był odpalał od nowa.
Dużych korpo mam już dość, szukam czegoś mniejszego, gdzie będą w miarę nowoczesne projekt (java 8, spring to podstawy), i przede wszystkim nie będzie wysokiej rotacji pracowników. Gdzie będą wykwalifikowani seniorzy, którzy wspierają wiedzą. Gdzie mogę siedzieć i pisać featury jednocześnie dalej się rozwijając,gdzie jest luźna atmosfera, i praca 8h bez obowiązkowych nadgodzin.
Istnieje coś takiego we Wrocławiu? Jakie #softwarehouse polecacie?
Na LinkedIn widzę różne ciekawe firmy, ale nic o nich nie wiem, bo zatrudniają ~50 osób.
Jeżeli ktoś jest w fajnym projekcie i teamie z Javy to niech się pochwali :D
#programista15k #programowanie
@kaczoor: to nie szukaj software house, tylko firmy stricte produktowej.
To nie temat o tym ;) jest Java, nie planuję na razie tego zmienić
Dzięki! Masz jakieś opinie o Woodpeckerze? Kojarzę go, gdzieś mi mignął
Jest jeszcze Comarch (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
W Capie nie jest tak źle, tylko projekt słaby. I chciałbym już powoli kończyć karierę w molochach
Pisałem o Javie 8 jako absolutne minimum, żeby się nie nadziać na projekt z Java 7 lub innym potworkiem
Rozczulająca rada dla dorosłej osoby. Posłuchaj tego: praca dla kogoś to zarzucanie chomąta na własny kark. Tylko praca na własny rachunek! Bądź panem własnego życia! Zbuduj markę osobistą! Dyktuj innym warunki i podbijaj świat! (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)