Aktywne Wpisy
Czy kontynuowali byście Wasz związek jeśli wasza partnerka by was uderzyła z otwartej dłoni podczas kłótni? Moja partnerka mnie uderzyła dziś pierwszy raz, jesteśmy razem już prawie 2 lata i nie wiem co o tym myśleć #zwiazki #niebieskiepaski
DrakkainenV +158
XDDDD
- duża rotacja ludzi. Przez co bardzo szybko z projektu uciekała wiedza. Seniorzy zastępowani byli studentami. Średnio co 1,5 miesiąca ktoś odchodził (przez brak odpowiednich podwyżek)
- stare, ogromne i skomplikowane projekty. setup projektu i narzędzi, gdzie pół dnia się spędzał na konfiguracji środowiska, bo co chwilę coś się zmieniało i trzeba był odpalał od nowa.
Dużych korpo mam już dość, szukam czegoś mniejszego, gdzie będą w miarę nowoczesne projekt (java 8, spring to podstawy), i przede wszystkim nie będzie wysokiej rotacji pracowników. Gdzie będą wykwalifikowani seniorzy, którzy wspierają wiedzą. Gdzie mogę siedzieć i pisać featury jednocześnie dalej się rozwijając,gdzie jest luźna atmosfera, i praca 8h bez obowiązkowych nadgodzin.
Istnieje coś takiego we Wrocławiu? Jakie #softwarehouse polecacie?
Na LinkedIn widzę różne ciekawe firmy, ale nic o nich nie wiem, bo zatrudniają ~50 osób.
Jeżeli ktoś jest w fajnym projekcie i teamie z Javy to niech się pochwali :D
#programista15k #programowanie
@kaczoor: to nie szukaj software house, tylko firmy stricte produktowej.
To nie temat o tym ;) jest Java, nie planuję na razie tego zmienić
Dzięki! Masz jakieś opinie o Woodpeckerze? Kojarzę go, gdzieś mi mignął
W software House też można trafić g---o projekt. Produktowe to po prostu no fluff job i sprawdzasz czym się ta firma zajmuje.
We Wrocławiu masz jeszcze Viessmana chociażby.
Jest jeszcze Comarch (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
W Capie nie jest tak źle, tylko projekt słaby. I chciałbym już powoli kończyć karierę w molochach
Pisałem o Javie 8 jako absolutne minimum, żeby się nie nadziać na projekt z Java 7 lub innym potworkiem
Rozczulająca rada dla dorosłej osoby. Posłuchaj tego: praca dla kogoś to zarzucanie chomąta na własny kark. Tylko praca na własny rachunek! Bądź panem własnego życia! Zbuduj markę osobistą! Dyktuj innym warunki i podbijaj świat! (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)