Aktywne Wpisy
Quzin +14
Rynek #programowanie jest zepsuty. Sytuacja jest fatalna. Wydaje mi się że ogarniam bo potrafię zrobić aplikacje todo, konwerter walut czy appke do przeglądania filmów wszystko w technologii React + Javascript. Znam CSS, Styled Components, Redux, Redux-Saga, BEM, CI/CD a mimo to nie mogę znaleźć pracy już od roku. Równo rok temu skończyłem 10 miesięczny kurs youcode. Nie ma po tym pracy ludzie. Na każdą ofertę jest 200 CV z czego 180 to
django555 +6
Kiedy ta rzekoma ukraińska kontrofensywa? Bo póki co Ukraina przegrywa (przegrała z prywatną firmą w Bachmucie, posiadając wsparcie około 20 krajów, o ile nie więcej), więc moim zdaniem szanse są kiepskie. Wystarczy czytać coś innego niż proukraińska propaganda i można mieć bardziej realny ogląd sytuacji.
#ukraina #wojna #rosja
#ukraina #wojna #rosja
To poznawanie ludzi na studiach to jest jakiś mit XD
Wczoraj po roku zdalnego nauczania mieliśmy pierwszy raz zajęcia stacjonarnie na uczelni. Odbębniliśmy te kilka godzin i myślałem, że pójdziemy zwiedzać wydział czy coś. A gdzie tam XD
Po wyjściu z sali wszyscy tak szybko się rozpierzchli, że gdybym zamknął oczy na chwilę, to bym nie wiedział gdzie poszli. Każdy założył słuchawki i udał się w swoją stronę. Już w tym momencie wiedziałem, że nie będę miał tam żadnych znajomych. Dwa lata temu przed covidem byłem na innej uczelni stacjonarnie i było tak samo.
W ogóle wszystko jest dokładnie odwrotnie niż słyszałem w opowieściach o studiach. Nie ma imprez, napalonych lasek, ludzie też nie są zbyt chętni do poznawania się. Jeśli nie masz znajomych ze szkoły, to na studiach tym bardziej nie będziesz miał - it's over dla chłopa. Jeśli ktoś się zapisał na uczelnię z tych powodów co wymieniłem to polecam poważnie się zastanowić.
#studbaza #przegryw #samotnosc
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #615c04d1a79974000aff5b88
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
@AnonimoweMirkoWyznania: Ziomek dopiero zaczynacie. Do miesiąca będzie pierwsza impreza. Jak nie będziesz o niej wiedział to mam smutne wieści dla Ciebie - it's over.
@AnonimoweMirkoWyznania: Może niekoniecznie mit, ale coś w tym musi być, ja zaczynałem studia 7 lat temu, to pierwszych znajomych poznałem już w autobusie na uczelnię, nie zliczę do ilu osób podbiłem po inauguracji, z czego i tak koniec końcem wyszedłem chyba tylko z siódemką
natomiast trend ewidetnie zmierza ku temu co mówisz, mam kumpla wiecznego studenta, który zaczął jeszcze przede mną
@AnonimoweMirkoWyznania: laski z natury nie są napalone. Dlatego na tinderze przypada kilka chłopów na jedną kobietę. Propaganda, że kobiety mają tak samo wysokie libido jak faceci to największe kłamstwo XXI wieku, które jest szybko weryfikowane przez każdego uważnego obserwatora z więcej niż 100IQ.
Kobiety ŚWIETNIE radzą sobie bez chłopaka i seksu, poza dniem dwoma w miesiącu gdy załącza im się chcica. Faceci są natomiast stale nagrzani i poszukujący partnerki
Komentarz usunięty przez autora
It's over for studentcels.