Do żurku przekonałam się dopiero jak zaczęłam go robić sama. Jest na wodzie z gotowanej szynki i liścia z zielem, takiej kupionej w sznurku, z chrzanem, czosnkiem, boczkiem, zakwasem, kiełbą, majerankiem i wlanej pod koniec maślance ( ͡°͜ʖ͡°). Lubie do niej wsadzić na koniec usmażoną powoli na suchej patelni kiełbasę, taka kiełbasa robi za kiełbasę prosto z ogniska i daje radę.
@arinkao ja po raz pierwszy zjadlem dobry żurek w gimnazjum na wycieczce w górach. Wcześniej moja mama nie robiła, bo za dzieciaka nie chciałem tego jeść. Po powrocie jak jej o tym powiedzialem to jak wyjechalem na studia to zawsze robiła mi żurek na moj powrót:)
@arinkao: Jak ja zrobiłam żurek na własnym zakwasie to musieliśmy wylać bo taki był kwaśny xD To samo niestety z czarniną. Do zup nigdy nie miałam talentu poza rosołem
Jest na wodzie z gotowanej szynki i liścia z zielem, takiej kupionej w sznurku, z chrzanem, czosnkiem, boczkiem, zakwasem, kiełbą, majerankiem i wlanej pod koniec maślance ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Lubie do niej wsadzić na koniec usmażoną powoli na suchej patelni kiełbasę, taka kiełbasa robi za kiełbasę prosto z ogniska i daje radę.
#arinkaofood
#gotujzwykopem
źródło: comment_16333365339UjA9sowI8wMuqnE4uvMiw.jpg
Pobierz@arinkao: Kiszone po wódce to może dam radę, wątróbkę daje psu, a tatara tylko po usmażeniu :P
Komentarz usunięty przez autora