Wpis z mikrobloga

Do żurku przekonałam się dopiero jak zaczęłam go robić sama.
Jest na wodzie z gotowanej szynki i liścia z zielem, takiej kupionej w sznurku, z chrzanem, czosnkiem, boczkiem, zakwasem, kiełbą, majerankiem i wlanej pod koniec maślance ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Lubie do niej wsadzić na koniec usmażoną powoli na suchej patelni kiełbasę, taka kiełbasa robi za kiełbasę prosto z ogniska i daje radę.

#arinkaofood
#gotujzwykopem
arinkao - Do żurku przekonałam się dopiero jak zaczęłam go robić sama.
 Jest na wodz...

źródło: comment_16333365339UjA9sowI8wMuqnE4uvMiw.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ale jak to? Lubię za to mózdżek, kiszone ogórki, tatara i wątróbkę.


@arinkao: Kiszone po wódce to może dam radę, wątróbkę daje psu, a tatara tylko po usmażeniu :P

  • Odpowiedz
  • 2
@arinkao ja po raz pierwszy zjadlem dobry żurek w gimnazjum na wycieczce w górach. Wcześniej moja mama nie robiła, bo za dzieciaka nie chciałem tego jeść. Po powrocie jak jej o tym powiedzialem to jak wyjechalem na studia to zawsze robiła mi żurek na moj powrót:)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@arinkao: ja gotuję na wędzonym żeberku i też jest pyszny. Jak tylko dostanę dobrą wędzoną szynkę, to spróbuję na niej zrobić.
  • Odpowiedz