Wpis z mikrobloga

Do żurku przekonałam się dopiero jak zaczęłam go robić sama.
Jest na wodzie z gotowanej szynki i liścia z zielem, takiej kupionej w sznurku, z chrzanem, czosnkiem, boczkiem, zakwasem, kiełbą, majerankiem i wlanej pod koniec maślance ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Lubie do niej wsadzić na koniec usmażoną powoli na suchej patelni kiełbasę, taka kiełbasa robi za kiełbasę prosto z ogniska i daje radę.

#arinkaofood
#gotujzwykopem
arinkao - Do żurku przekonałam się dopiero jak zaczęłam go robić sama.
 Jest na wodz...

źródło: comment_16333365339UjA9sowI8wMuqnE4uvMiw.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
@lunga: Jest pyszna i nadaje się do jedzenia. Ma mniej soli nawet, można ją pokroić do zupy i resztę zostawić do ostygnięcia i zjeść z chlebkiem.
  • Odpowiedz
@szwelx: Akurat tam nie najgorzej choć bułka memłowata a dodatki słabe. Sos do burgera jest jego uwieńczeniem, czymś co sprawia że ten fast food nie jest byle kanapką zrobiona w domu w ciągu 2 minut. Tu nie ma sosu, jest keczup i majonez, chyba Winiary w dodatku o ile nie jakaś Kania.
  • Odpowiedz
Lubie do niej wsadzić na koniec usmażoną powoli na suchej patelni kiełbasę, taka kiełbasa robi za kiełbasę prosto z ogniska i daje radę.


@arinkao: prosze się zastanowić co pani pokazuje, nie każdego stać na wrzucanie dwóch jajek do jednego talerza. I gdzie biała kiełba?

  • Odpowiedz
@DrStrange: Posyłam dobry przepis Okrasy. U mnie nie ma grzybów a zamiast śmietanki jest maślanka, to wielka różnica w smaku, uważam że z maślanka to dużo lepsze i ciekawsze połączenie.
Aha i jak pisałam wcześniej gotowałam 2 godziny szynkę wędzoną w całości. Woda z szynki została używa zamiast bulionu, to mega pro-tip, wtedy żur zyskuje wiele i znacznie się różni od klasycznych zupek na bulionie ze śmietaną, wszystkie przez to
arinkao - @DrStrange: Posyłam dobry przepis Okrasy. U mnie nie ma grzybów a zamiast ś...
  • Odpowiedz
nie jadam białej kiełby, kaszanki też w ogóle


@arinkao: to wiele mówi o człowieku, no to sie nie dogadamy - nara.
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz