Wpis z mikrobloga

@goferek Ale jak ktoś nie mając pieniędzy kupuje na siłę flagowca, bo z innym wstyd chodzić, to już jest trochę żenujące ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A najlepsze jest to, że chyba nikt już nie zwraca uwagi kto jaki ma telefon. Taki szpan przed samym sobą.
@Tremade: a ja se chodze z ajfonem bo mnie stać i mi się podoba i w dupie mam, że mogę mieć taniej, jeśli sobie mogę na niego pozwolić to wydam na to zamiast na jakies kebaby albo inne gierki. Zamykam wątek.
@Tremade: jak posmakowałem dobrej jakości telefonu, to gorszego już się nie chce. Nie potrzebuję mieć flagowca zaraz po premierze, ale kupuję używane flagowe/prawie flagowe modele. Cena to około 40% początkowej, a telefonu używam do zajechania.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Tremade: od ponad 4 lat mam telefon Samsung Galaxy S7 Edge kupiony za 1300 zł używany na Olx, podczas kupowania był rocznym flagowcem, wyglądał jak nowy. Zamienię go dopiero jak się #!$%@? i pewnie też na jakiegoś rocznego flagowca żeby był na kilka lat.

Ciekawostką może być to że jak byłem w UK to nie działały żadne karty SIM i jak sprawdziłem po IMEI to był na czarnej liście xD nie
@Tremade: widzę mamy tu piękny okaz polaka robaka, który kupując xiaomi twierdzi że jest lepszy od ludzi kupujących flagowce xDD może jeszcze powiesz ze w iphonach płacisz tylko za logo?

Telefon za mniej niż 3k (mówię o nowych tel, androidach) nie ma sensu, po roku będzie nadawał się do wymiany bo nawet internetu się na tym nie będzie dało przeglądać. Pomijając brak featuresow typu dobre face id/touch id, NFC, 120hz, ładowanie
@Tremade co kto lubi i do czego używa. Co dwa lata kupuje flagowca od Sony bo bywa, że załatwiam na wyjazdach sprawy firmowe właśnie telefonem. Nie muszę wozić laptopa.
@Tremade: nie chodzi o place, stac by mnie bylo na iPhona za 6 koła ale mi szkoda wywalac pieniądze hak moge miec praktycznie to samo za 1,5 pln. Nikt nie kupuje zwyklego chleba za 20 zl jak taki sam masz za 4 zl no chyba ze ktos jest #!$%@?
@Tremade: > jeśli nie grasz w wydajne gry to nie ma sensu
@ks2m: zwłaszcza że większość kupujących flagowce robi to na kredyt albo dostaje od rodziców. Jak wydajesz więcej kasy na telefon niż twoja tygodniówka to jesteś głupcem
@Tremade: jest sens.

Ja wolałem wydać 2500zł na Xiaomi Mi10T Pro aby mieć:
- ekran 144Hz
- 8GB ram
- Snapdragon 865
- IRDE (co jest rzadkością w smartfonach)
- 256GB wbudowane
- Stabilizację optyczną
- Nagrywanie w 4k 30 i 60fps (na też nagrywanie 8k 30fps)
- Głośniki stereo

Często gram, zdarza się w drobne gry jak i te bardzo rozbudowane z np. niesamowitą grafiką, a co za tym idzie,
@socialdope:

Zalety androida:
- pełna funkcjonalność Bluetooth'a
- irda
- czytnik linii papilarnych w ekranie lub z boku
- instalowanie zewnętrznych aplikacji (jest znacznie łatwiej w Android'zie)
- gry i kompatybilność kontrolera (jest ogromna ilość firm produkujących kontrolery pod smartfony, a wiele z nich działa też na PC i konsoli)
- edycja plików/folderów jest znacznie bardziej zaawansowana w fabrycznych aplikacjach, a co dopiero z Sklepu Play czy po ,,zrootowaniu" smartfona.
Android