@omgoogle @bolorollo @nim537 @SuperMaslo @Sudice mnie prababcia uczyła że zieleninę wrzuca się na około 10 minut przed końcem gotowania. Nie wiem dlaczego w sumie i jaki to ma sens, ale tak robię ...
@jakub972 mnie też tak uczyli i tak robię (ale na 15 minut przed), wydaje mi się że to że rozgotowane warzywa jakoś wpływają na smak rosołu niekorzystnie.
@Lorenzo_von_Matterhorn kapustą, czosnek, imbir, pomidor .... Do rosołu to generalnie wszystko można wrzucić, ważne żeby nie przesadzić :) polecam spróbować.
@Lorenzo_von_Matterhorn ile ludzi tyle smaków ... I każdy trochę inaczej robi. Kluczowe wydaje się być mięso, najlepszy rosół jaki jadłem kiedykolwiek był z bażanta.
#gotujzwykopem #rosol #heheszki
@bolorollo
@nim537
@SuperMaslo
@Sudice mnie prababcia uczyła że zieleninę wrzuca się na około 10 minut przed końcem gotowania. Nie wiem dlaczego w sumie i jaki to ma sens, ale tak robię ...
Jest idealnie klarowny