Wpis z mikrobloga

Kasy samoobsługowe w #lidl To taka porażka, że już wolę iść do zwykłej postać, wyjdę nawet szybciej a nie stracę tyłu nerwów...
Po jaką cholerę ustawiać je na ważenie każdego produktu, i to jeszcze jakieś turbo dokładne gdzie co chwilę jest coś nie tak.
"Włóż towar do pojemnika"
"Za chwilę podejdzie asystent"
W Lidlu to jeszcze jest do tych kas jakaś osoba która stale je ogarnia, bo w #biedronka po tym jak raz się spotkałem z sytuacją gdy kasjer przerywał skanowanie żeby podejść do samoobsługowych to już więcej mojej nogi tam nie postawie xD

Chyba w #auchan są takie kasy bez wagi, i dział to sprawnie tak jak powinno.

Najlepsza kasa samoobsługowa jaka spotkałem jest w #decathlon wkładasz do dziury produkty i już są zeskanowane, bach płacisz i wychodzisz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
niestety trzebaby na każdy produkt nakleić mała naklejkę.

#oswiadczenie #gownowpis #gorzkiezale #zakupy
Szawagier - Kasy samoobsługowe w #lidl To taka porażka, że już wolę iść do zwykłej po...

źródło: comment_1631961910XdiLaWt3o3RvYnHoOoOjte.jpg

Pobierz
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Szawagier: raz w życiu mialem problem z samoobsługowa w Lidlu. Poza tym jak sam zwróciłeś uwagę tam jest oddelegowana osoba do obsługi

Biedronka go co innego, p------e xd.

W Tesco też ok. Ba zresztą Tesco to się wynosi z pl ale im się chyba opóźniło srogo przez covida i w moim mieście Tesco w galerii w połowie puste a kasy tylko samoobsługowe czynne xd. Jak się kolejka zrobi to dopiero
  • Odpowiedz
@Szawagier: ostatnim czasy nie chodzę do biedry, ale raz mi się zdarzyło. Kolejki full do kas, a kasjerki, zamiast kasować klientów, chodzą i kasują tych przy samoobsługowych. Patologia.
  • Odpowiedz
Najgorzej jak masz nie wiem paprykę na luz czerwoną a jej nie ma na obrazkach XD okazuje się że musisz ręcznie wklepać numer warzywa np 6 to jest dopiero parodia . Dobrze że kasjerka widziała że się rozglądam bo chyba stałbym tam jeszcze to teraz
  • Odpowiedz
@Szawagier: W Lidlu te kasy są zdecydowanie najgorsze. Podchodzę tam tylko jak mam naprawdę kilka rzeczy, widzę, że jest pracownik, nie ma wśród zakupów alkoholu, wielopaków picia i towaru z promocji.
  • Odpowiedz
@Szawagier: A biedronka to leci ostro w c---a z obsluga, gdzie na sklepie to jest 1 sosoba co musi ogarniac kase i jeszcze te samoobslugowe. sam uzywam tym samoobslugowych ale jak masz jakis alko albo cos lekkiego to zawsze zostawiam to na koniec. Tak zeby zaliczyc wszystkie zakupy i pozniej na koniec czekac na obsluge (,).
No i czasami biedra ma jakies dziwne wagi produktow ustawione.
  • Odpowiedz
Najgorsze są te w biedronce. Najczęściej waga w systemie się nie zgadza i trzeba czekać na obsługę. Zwykle jest jedna osoba na kasie i do samoobsługowych. Nie wiem jak u was ale u mnie zawsze jak próbuje kupić monstera w biedrze to wyskakuje błąd .
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Szawagier: co wizyta w Lidlu w kasie samoobsługowej to problemy, czasami się kończy na tym, że ktoś z obsługi stoi i kasuje po kolei produkty i akceptuje xD ciągle są lagi, kupony nie wchodzą, bo brak komunikacji z serwerem, głos się ścina xD No tragedia jest
  • Odpowiedz
@Szawagier: No tylko w Decathlonie są akceptowalne i nie mam problemu z nich korzystać. W supermarketach celowo ich unikam, bo zawsze jakieś problemy i czekanie na asystenta. W ś.p. lokalnych supermarketach Tesco właśnie tak było, że kasjer się tym zajmował i jeśli sam miał długą kolejkę to się czekało. Do tego na bieżąco były problemy z nierozpoznanymi towarami albo np. kasą przyjmującą tylko jedną formę płatności.
  • Odpowiedz