Aktywne Wpisy
Zielonka021124 +686
""Zaledwie 5 proc. pytanych lekarzy zgodziłoby się na kwotę poniżej 30 tys. zł. Aż 20 proc. badanych rozważałoby etat dopiero od 60 tys. zł brutto. Najwięcej lekarzy pomyślałoby o zmianie zatrudnienia przy pensji na poziomie 40-60 tys. zł brutto. Zadeklarowało to 36 proc."
Myślę, że to zamyka temat domniemanych "biednych" lekarzy, jeśli UoP rozważyliby po stawkach dopiero powyżej 100k EUR rocznie, tyle co ich koledzy w Niemczech Szwecji itd. tylko z medianą
Myślę, że to zamyka temat domniemanych "biednych" lekarzy, jeśli UoP rozważyliby po stawkach dopiero powyżej 100k EUR rocznie, tyle co ich koledzy w Niemczech Szwecji itd. tylko z medianą

ButtHurtAlert +150
Bawią mnie te wykopkowe analizy chłopskiego rozumu, że ludzie kiedyś robili dzieci jak mieszkali po 10 w jeziorze.
Czasy się zmieniły, milenialsi i gen-z mają większy przepływ informacji, sprowadzanie dyskusji do "a bo po wojnie ludzie sie reprodukowali na potęgę", jak argumentu że zapewnienie tanich mieszkań nic nie da jest śmieszne.
Młodzi, czyli ludzie z mojego pokolenia 1995-2005 nie chcą się rozmnażać bo nie widzą perspektyw, a mieszkania są jednym z ważniejszych czynników który
Czasy się zmieniły, milenialsi i gen-z mają większy przepływ informacji, sprowadzanie dyskusji do "a bo po wojnie ludzie sie reprodukowali na potęgę", jak argumentu że zapewnienie tanich mieszkań nic nie da jest śmieszne.
Młodzi, czyli ludzie z mojego pokolenia 1995-2005 nie chcą się rozmnażać bo nie widzą perspektyw, a mieszkania są jednym z ważniejszych czynników który
źródło: temp_file68821082190073527
Pobierz

Powtarzam to co usłyszałem. To na seed trzymasz BTC. Te wszystkie portfele to tylko soft który potrafi wygenerować seed, adresy i klucze prywatne i teraz od ciebie zależy czego użyjesz. Generalnie na iOS nie ma niczego co dawałoby 99% pewność że jest bezpiecznie.
Dobrym rozwiązaniem jest użycie portfela sprzętowego otwarto-źródłowego np trezor one
Ale co chcesz niszczyć? W sensie w jakiej sytuacji? U mnie na usb nie ma żadnych istotnych danych. W moim przypadku nic nie trzeba niszczyć. Jedynie może użyć dedykowanego usb, żeby nie podpinać go wszędzie gdzie się da (do jakichś zasyfiałych kompów).
Komentarz usunięty przez autora
Teraz rozumiem, ten usb/dvd na pc offline, można używać, masz rację. Jednak, nigdy nie podłączył bym tego usb z systemem do drugiego kompa online. co do usb do tx to niewiem, metoda nie wkładania usb do przenoszenia podpisanych tx tylko za pomocą QR bezpiecznijsza tak żeby
Coinbase jak generuje seedy, to robi to w klatce faradaya.
A WY NIE??? P------O WAS? WIECIE JAKIE TO NIEBEZPIECZNE? ZOSTAWILIŚCIE WEKTOR ATAKU! (