Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 18
@tamagotchi: może i bait, ale już chyba był kiedyś podobny wpis. Kobietom chyba odwala jak zachodzą w ciążę...
Chce zobaczyć minę tego faceta, jak dziecko zrobi psikusa i wykopyrtnie śmiercią łóżeczkową w łóżku za 2k xD
  • Odpowiedz
@UnderThePressure: EJ HOLA HOLA!
Ziomeczku Ty piszesz o śmierci dziecka... Większe grono osób tutaj jest antynatalizm i/lub childfree, ale to nie powód, aby takie rzeczy pisać. Potem nataliści piszą o antynatalistach jako o dezdusznych debilach, którzy życzą śmierci dzieciom.
I taki tip: Aby dziecko nie umarło śmiercią łóżeczkową trzeba je karmić co 2-4 godziny jak około ;)
  • Odpowiedz
  • 23
@Neko-chan51:

Ziomeczku Ty piszesz o śmierci dziecka...

No i? O śmierci dorosłego można już normalnie pisać? Jestem zdania, że można żartować ze wszystkiego, nawet jeśli dany żart dotyka kogoś osobiście. To twoje zadanie, żeby poradzić sobie z czymś co wywołuje u ciebie niepożądane
  • Odpowiedz
@UnderThePressure: To potem nie dziw się, że Ciebie będą najeżdżać w komentarzach. Temat śmierci dzieci jest sądzę dla 80% osób na Ziemi dotkliwy i z czego nie powinno się śmiać i tylko dlatego o tym napisałam.
"Niech piszą", ale niektórzy tutaj z antynatalisów nie biorą udziału w "wojenkach" z natalistami i mogą czuć się swego rodzaju niesprawiedliwie. Ja nie chcę, aby ten pogląd był kojarzony z osobami niedojrzałymi itd. Ale
  • Odpowiedz
  • 25
@Neko-chan51:

Temat śmierci dzieci jest sądzę dla 80% osób na Ziemi dotkliwy i z czego nie powinno się śmiać

Śmianie się z tego jest mniej niemoralne niż sprowadzanie tych dzieci na ten chory świat. Śmieszne jest to, że ludzi drażni żartowanie że śmierci, ale zmuszanie innych do życia dla własnego szczęścia już jest cacy...
  • Odpowiedz
Napisałam tylko, abyś uważał. Co już Ty zrobisz z tą radą mało mnie obchodzi.

@Neko-chan51: ale na co ma dokładnie uważać, ktos go klepać za to bedzie?
  • Odpowiedz
@UnderThePressure:

To twoje zadanie, żeby poradzić sobie z czymś co wywołuje u ciebie niepożądane emocje.

Też tak myślałem, ale to prowadzi do globalnej znieczulicy i wszechobecnego złego klimatu, mowy nienawiści itd. itp. Niepotrzebnie.
  • Odpowiedz
@Neko-chan51

Śmiercią łóżeczkowa to strata i bóle dla rodziców, ale strata spowodowana ich własnymi egoistycznymi działaniami. Moim zdaniem znacznie gorzej jest jeśli umiera ktoś bliski dorosły niż nieświadome dziecko w wieku niemowlęcym.
  • Odpowiedz