Aktywne Wpisy

jmuhha +68
Wytłumaczy mi ktoś jak kiedyś na wsiach z jednej pensji budowali takie chaty? (╯°□°)╯︵ ┻━┻
źródło: 1000019752
Pobierz
Selina_ +11
Pytanie do wykopków 40+, co tak naprawdę się w życiu liczy, co należy olać, a w co zainwestować czas?
#pytaniedoeksperta #pomagajzwykopem #poradadnia #kiciochpyta
#pytaniedoeksperta #pomagajzwykopem #poradadnia #kiciochpyta

https://www.wykop.pl/wpis/60314275
#antynatalizm #childfree
źródło: comment_1631178303VKmfPrRuVIarYVUR7DkSEb.gif
Pobierzpowodzenia
Chce zobaczyć minę tego faceta, jak dziecko zrobi psikusa i wykopyrtnie śmiercią łóżeczkową w łóżku za 2k xD
Ziomeczku Ty piszesz o śmierci dziecka... Większe grono osób tutaj jest antynatalizm i/lub childfree, ale to nie powód, aby takie rzeczy pisać. Potem nataliści piszą o antynatalistach jako o dezdusznych debilach, którzy życzą śmierci dzieciom.
I taki tip: Aby dziecko nie umarło śmiercią łóżeczkową trzeba je karmić co 2-4 godziny jak około ;)
No i? O śmierci dorosłego można już normalnie pisać? Jestem zdania, że można żartować ze wszystkiego, nawet jeśli dany żart dotyka kogoś osobiście. To twoje zadanie, żeby poradzić sobie z czymś co wywołuje u ciebie niepożądane
"Niech piszą", ale niektórzy tutaj z antynatalisów nie biorą udziału w "wojenkach" z natalistami i mogą czuć się swego rodzaju niesprawiedliwie. Ja nie chcę, aby ten pogląd był kojarzony z osobami niedojrzałymi itd. Ale
Śmianie się z tego jest mniej niemoralne niż sprowadzanie tych dzieci na ten chory świat. Śmieszne jest to, że ludzi drażni żartowanie że śmierci, ale zmuszanie innych do życia dla własnego szczęścia już jest cacy...
Argument, że tak nie wypada jakoś do mnie nie trafia...
@Neko-chan51: ale na co ma dokładnie uważać, ktos go klepać za to bedzie?
Też tak myślałem, ale to prowadzi do globalnej znieczulicy i wszechobecnego złego klimatu, mowy nienawiści itd. itp. Niepotrzebnie.
Śmiercią łóżeczkowa to strata i bóle dla rodziców, ale strata spowodowana ich własnymi egoistycznymi działaniami. Moim zdaniem znacznie gorzej jest jeśli umiera ktoś bliski dorosły niż nieświadome dziecko w wieku niemowlęcym.
Myślę, że natale i tak mają tą opinię w dupie, a ktokolwiek ma się przekonać to i tak się przekona.