Aktywne Wpisy
tygrys12345 +7
#raportzpanstwasrodka Mumin przez 3 godz. 19 złotych zebrał. Jak na Jego IQ yo chyba dobra stawka.
źródło: Zrzut ekranu 2025-09-28 000716
Pobierz
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: Zrzut ekranu 2025-09-28 000716
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Warto jednak działać lokalnie, wśród swojej najbliższej społeczności. W moim bloku już tylko 3 sąsiadów miało piece węglowe (sami emeryci). Ta trójka potrafiła zasyfić całą okolicę. Mieli też ciekawe podejście do tematu: mamy dobre piece, smog jest przez samochody, rząd nie będzie nam nic kazał itd.
Zrobiłem więc w zeszłym roku 2 krotnie taką akcję, że wrzucałem mieszkańcom przygotowane przeze mnie ulotki do skrzynek, w których informowałem o uchwale antysmogowej, terminie, karach oraz gdzie można uzyskać dotacje. Jaki efekt? Właśnie ostatni z tej trójki montuje już piec gazowy.
Odnoszę wrażenie, że w przypadku niektórych ludzi, szczególnie ze starszego pokolenia jedynie przymus może ich popchnąć do działania.
#smog #slaskie #zabrze #ochronasrodowiska
źródło: comment_1631078200qBaKVMYO2j6Vw30NAbByjr.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Wymiana pieca z węglowego na
Wiem jak to wygląda ponieważ u siebie korzystałem z tego dofinansowania i dużo było biegania.
Więc nie zawsze jest tak że ktoś nie chce, nie zawsze się
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@bgjm: A ty myślałeś że jak się ogrzewa kamienice? Każdy w domu piec kaflowy xD Wyngiel w piwnicy i z-----------e z węglarką po schodach. Ehhh stare dobre czasy xD