Wpis z mikrobloga

No dobra, poważne pytanie, na które chciałbym dostać poważną odpowiedź, bo spałem na biologii, a nawet gdybym nie spał, to szkołę średnią skończyłem prawie 15 lat temu. W jaki sposób wykrywane są te nowe mutacje wirusa? Istnieje do nich jakiś osobny test, czy wciąż korzysta się z tych, których używano półtora, rok i pół roku temu? Jeśli to drugie, to jak to działa?
#koronawirus
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DwemerPuzzleBox trzech bardzo ważnych starych Żydów spotyka się o ustalonej porze na kolację. Gdy już zjedzą i popiją, służąca goj przynosi im tablicę z literkami greckiego alfabetu. Najstarszy Żyd bierze wahadełko, i czytając Talmud macha nim nad tablicą. Na której literce wahadełko się zatrzyma - taką mutację ogłaszają w mediach.
  • Odpowiedz
@DwemerPuzzleBox: a tak na serio to porównuje sie z poprzednią wersją wirusa pod kątem zmian genetycznych. masz próbke widzisz wirus, masz próbke 2 wirusa tego samego sprawdzasz czy czymś sie różni. jak są znaczące różnice i jedni chorują na jedną odmiane a drudzy na druga to masz mutacje i nowy wariant. bardziej chłopsko chyba nie jestem w stanie wytłumaczyć
  • Odpowiedz