Aktywne Wpisy
braindeadslon +648
Goronco +44
Dziękuję pan kanar za zepsucie dnia xd
Ja #!$%@? jakim to trzeba być nieudacznikiem życiowym żeby wykonywać pracę utrudniającą innym życie. Pewnie najpierw chcieli się dostać do policji, potem do milicji a na końcu dostali się jedynie na kanara xD
#bekazpodludzi #tramwaje #zalesie ##!$%@? #zlodzieje
Ja #!$%@? jakim to trzeba być nieudacznikiem życiowym żeby wykonywać pracę utrudniającą innym życie. Pewnie najpierw chcieli się dostać do policji, potem do milicji a na końcu dostali się jedynie na kanara xD
#bekazpodludzi #tramwaje #zalesie ##!$%@? #zlodzieje
Pojechałem dzisiaj na oddział chirurgii urazowo-ortopedycznej do szpitala Jonschera w #lodz. W kolejce były naprawdę tragiczne przypadki - koleś ze stopą która wyglądała 10x gorzej niż mój palec. Zapytałem kto jest ostatni w kolejce i stanąlem w kolejce do recepcji. W recepcji przyjęła mnie młoda (na oko max 24 lata) w #!$%@? niemiła dziewczyna. Niemniej dowiedziałem się że muszę zapytać doktora czy zgodzi się mnie przyjąć. Lekarz akurat wychodził z gabinetu jak stanąłem w kolejce i po kilku minutach czekania spotkałem go na korytarzu. Pokazałem mu palec i spytałem czy zgodzi się mnie dzisiaj przyjąć - powiedział że nie ma takiej opcji, poza tym z palecem "nic się nie dzieje" i mam się umówić na planowaną wizytę. Myślę sobie kur#a ale stanąłem grzecznie znowu w kolejce do recepcji. Niestety kolejka powiększyła się bardzo więc pojechałem do pracy i przez cały dzień próbowałem dodzwonić się do WAMu (podobno w WAMie mają bardzo dobrych specjalistów chirurgi ręki i chciałbym żeby to tam mną się dalej zajeli). Po kilku godzinach prób dodzwonienia się postanowiłem że sprawdze jednak w tym Jonscherze. Dodzwoniłem się bez większego problemu i rozmowa wyglądała mniej więcej tak (R - Recepcjonistka, L- ja):
R: SŁUCHAM!!
L: Dzień Dobry piękna recepcjonistko. Proszę wybaczyć że śmiem dzwonić ale troche kość mi z palca wystaje... ja wiem, że
to tylko palec ale czy mogę się umówić na wizytę do Jaśnie Pana Lekarza?
R: CO UMÓWIĆ?! JAK UMÓWIĆ?!! SKIEROWANIE JEST?!!!
L: Tak mam skierowanie..
R: NA GRUDZIEŃ!
L: Ale ja mam skierowanie w trybie pilnym
R: JAK W PILNYM TO KONIEC WRZEŚNIA!
L: Eh... niech będzie ten wrzesień. Którego dokładnie?
R: 28, KOD SKIEROWANIA!
L: 2173
R: ALE TO SKIEROWNIE NA ODDZIAŁ!
L: A gdzie ja się dodzwoniłem?
R: DO PORADNI!!
L: A to jak mam się zgłosić na oddział?
R: PRZYJECHAĆ TUTAJ DO NAS, MIĘDZY 9-12 I ZAPYTAĆ DOKTORA NA KIEDY WIZYTE UMÓWI.
L: Dziękuję Pani bar....
R: BIIIP BIIIP BIIIPP......
Myślę sobie "ku#a, przecież byłem tam, ta recepcja jest na wprost pokoju gdzie przyjmuje ten lekarz, mogli mi powiedzieć jak byłem na miejscu..."
Myślę, że w WAMie jest podobna procedura więc pojadę tam w poniedziałek rano i sprobuję się tam dostać. Eh kurva...
Palec na dzień dzisiejszy wygląda tak:
#wypadek
@taki_sobie_mirek @moll @zwierzak86 @wesoly_urolog @Chicane @kiszcz @ak @UjekF @Igbt @DamiDami @MrGrzesieK @karmelkowa @Biszkopcik @balbezaur @UszatyPoeta @lamalamie @4ntymateria @Ascendant_ @kuroszczur @nalogowiec @NDSS @DamiDAmi @bloodyhell666 @queuele @unluckysoap @biaukofbesjaikov @Tosiek14 @gdziemieztym @dymaczdusz @Skurviduplo @Chcialbymbyc @Chuseok @energetyk2 @63274682374 @su1ik @geuze @PachneImbirem @lazysoul @KevinMalone @George_Liquor @VoltAmper230V @matiJ @krizz @Dzukasero @biaukofbesjaikov @KevinMalone @UszatyPoeta @unluckysoap @Chicane @PachneImbirem @nalogowiec @Naiken @Marcek123 @chrusto @queuele @hirko @pawlos10rs @Loreil @lamalamie @akurczak @Zrexer @zwierzak86
@kuroszczur: @Leszek86: spokojnie, od nowego roku przy dodatkowych 9% składki zdrowotnej na pewno się polepszy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak byłam ostatnio na SOR-ze to "laski" z recepcji pierd0liły o tym, jaki biszkopt jest najlepszy. Z 10 minut zajęło im wklepanie skierowania. Tę twoja i moją tym samym, co stare baby.
Masz już kombinerki? Bo coś mi ojcem ciągnie od twojej historii.
Czekam na kolejne! ( ಠ_ಠ)
Boli cię ten palec?
Człowiek by myślał, że z otwartym palcem łatwiej by było ogarnąć wizytę, a tu taki luj (╯︵╰,)
@pawlos10rs: Nie, blli tylko jak dotknę tam niżej pod tą kością.
@balbezaur: Ja z chęcią poszedłbym gdzieś i załatwił to prywatnie ale naprawdę nie wiem gdzie. Byłem w dwóch placówkach prywatnie u ordopedała (tą wizytę opisałem w jednym z poprzednich postów) i u chirurga ale obaj kazali mi iść do szpitala.
@Kismeth: problem w tym, że tego nie widział żaden lekarz poza tym z poradni. Gościu gada z samymi sekretarkami które nie mają pojęcia o powadze sytuacji ani w ogóle nie medycynie. Powinien zgłosić się na IP z tym skierowaniem i tego samego dnia odbyłby się zabieg
Komentarz usunięty przez autora
Także było przyszyte i szansa była 50/50, albo się przyjmie albo nie. Ba, nawet bym powiedział, że była ogromna szansa że się nie przyjmie bo tak to po prostu jest.
Gdyby jeszcze chłop trafił na kogoś kompetentnego w temacie to może byłaby szansa.
A ze trafił na zwykłego lekarza, który
Stronka wredna i trzeba się naszukać ale znajdziesz.
Jak masz jak to sobie wydrukuj żeby pani przeczytać i nic nie pomylić.
Jak się przypadkiem okaże ze jednak krótszy niż ten miesiac to poproś uprzejmie panią w recepcji o informacje o możliwym terminie przyjęcia na cito na piśmie
@Wejszlo: Łódź
@rachuneksumienia: Cieszę się że mogłem zapewnić rozrywkę ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@zdjeciegipsu: przecież jakby o każdym takim przypadku mieli robić reportaż to by musieli kilka dodatkowych kanałów otworzyć które zajmowały by się tylko tym. Nawet jakby stracił palec to mało kto by się tym zainteresował. Może dopiero całą
A co ty jesteś RoboCop?
@Leszek86: wiele razy mialem tego typu sytuację. Zawsze mnie rozwalało, czemu nie mogli łopatologicznie wytlumaczy osobie nieobeznanej w sluzbie zdrowia