Wpis z mikrobloga

W nawiązaniu do tego wpisu dodaję aktualizację:

Pojechałem dzisiaj na oddział chirurgii urazowo-ortopedycznej do szpitala Jonschera w #lodz. W kolejce były naprawdę tragiczne przypadki - koleś ze stopą która wyglądała 10x gorzej niż mój palec. Zapytałem kto jest ostatni w kolejce i stanąlem w kolejce do recepcji. W recepcji przyjęła mnie młoda (na oko max 24 lata) w c--j niemiła dziewczyna. Niemniej dowiedziałem się że muszę zapytać doktora czy zgodzi się mnie przyjąć. Lekarz akurat wychodził z gabinetu jak stanąłem w kolejce i po kilku minutach czekania spotkałem go na korytarzu. Pokazałem mu palec i spytałem czy zgodzi się mnie dzisiaj przyjąć - powiedział że nie ma takiej opcji, poza tym z palecem "nic się nie dzieje" i mam się umówić na planowaną wizytę. Myślę sobie kur#a ale stanąłem grzecznie znowu w kolejce do recepcji. Niestety kolejka powiększyła się bardzo więc pojechałem do pracy i przez cały dzień próbowałem dodzwonić się do WAMu (podobno w WAMie mają bardzo dobrych specjalistów chirurgi ręki i chciałbym żeby to tam mną się dalej zajeli). Po kilku godzinach prób dodzwonienia się postanowiłem że sprawdze jednak w tym Jonscherze. Dodzwoniłem się bez większego problemu i rozmowa wyglądała mniej więcej tak (R - Recepcjonistka, L- ja):

R: SŁUCHAM!!
L: Dzień Dobry piękna recepcjonistko. Proszę wybaczyć że śmiem dzwonić ale troche kość mi z palca wystaje... ja wiem, że
to tylko palec ale czy mogę się umówić na wizytę do Jaśnie Pana Lekarza?
R: CO UMÓWIĆ?! JAK UMÓWIĆ?!! SKIEROWANIE JEST?!!!
L: Tak mam skierowanie..
R: NA GRUDZIEŃ!
L: Ale ja mam skierowanie w trybie pilnym
R: JAK W PILNYM TO KONIEC WRZEŚNIA!
L: Eh... niech będzie ten wrzesień. Którego dokładnie?
R: 28, KOD SKIEROWANIA!
L: 2173
R: ALE TO SKIEROWNIE NA ODDZIAŁ!
L: A gdzie ja się dodzwoniłem?
R: DO PORADNI!!
L: A to jak mam się zgłosić na oddział?
R: PRZYJECHAĆ TUTAJ DO NAS, MIĘDZY 9-12 I ZAPYTAĆ DOKTORA NA KIEDY WIZYTE UMÓWI.
L: Dziękuję Pani bar....
R: BIIIP BIIIP BIIIPP......

Myślę sobie "ku#a, przecież byłem tam, ta recepcja jest na wprost pokoju gdzie przyjmuje ten lekarz, mogli mi powiedzieć jak byłem na miejscu..."

Myślę, że w WAMie jest podobna procedura więc pojadę tam w poniedziałek rano i sprobuję się tam dostać. Eh kurva...

Palec na dzień dzisiejszy wygląda tak:

#wypadek
  • 74
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Leszek86: Ty, a weź z tym uderz do jakiejś lokalnej prasy, zadzwoń do tefałenu czy coś. Może jak się zrobi jakiś raban, że nie chcą Ci pomóc to może coś ruszy, nie wiem. Bo to k---a naprawdę jest niepojęte co się w tym kraju dzieje.
  • Odpowiedz
@Leszek86: Ty, a weź z tym uderz do jakiejś lokalnej prasy, zadzwoń do tefałenu czy coś. Może jak się zrobi jakiś raban, że nie chcą Ci pomóc to może coś ruszy, nie wiem

@zdjeciegipsu: przecież jakby o każdym takim przypadku mieli robić reportaż to by musieli kilka dodatkowych kanałów otworzyć które zajmowały by się tylko tym. Nawet jakby stracił palec to mało kto by się tym zainteresował. Może
  • Odpowiedz
@Leszek86: trochę tl;dr ale jonsxher to najgorsze g---o w Łodzi. Trafiłem tam na sor i potem miałem kontrolę w poradni. K---a z 60 pacjentów zapisanych na jeden dzień, jeden lekarz badający, ściągający szwy, wystawiający skierowanie na RTG. Pierodlnik niemiłosierny bo nie ma zapisów na godzinę, a kto pierwszy ten lepszy. Lekarz wolą randomomo ludzi a to na RTG, a to porada, a to kogoś mu przywiozą z oddziału, a to
  • Odpowiedz
@Leszek86: Miras jako pracownik ochrony zdrowia (hehe) mówię ci, znajdź telefon do kierownika przychodni i dzwon albo w------l się do gabinetu, rejestracja cię będzie zbywać ale lekarz pewnie nie odmówi tylko idź do kierownika przychodni!!! Jeśli nie to na izbę do szpitala

• Odpowiedz
@Leszek86: próbowałeś obcążkami to wystające wziąć i wyrwać? ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale mówisz, że to nie boli. próbowałeś to spiłować? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Miras k---a, to nie wygląda najlepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
o to tak jak ja, z Podlasia, ale za niedługo na stale do Łodzi na uł ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Pedroo: Mirku powiadam Ci, jeśli jeszcze masz szansę to nie rób tego.
  • Odpowiedz
niestety, dziewczyna tam studiuje więc nie ma już odwrotu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Pedroo: i po chłopie.. A taki był ładny, amerykański... z Podlasia... pewnie z Moniek...
  • Odpowiedz
@Leszek86 zerwany prostownik 4 palca prawej ręki(oczywiście na początku tego nie wiedziałem) z opuchnietym palcem na SOR w Koperniku tam założyli mi gips po 2 tygodniach zdjęcie gipsu też w Koperniku i lekarz stwierdził że trzeba palec ćwiczyć dziękuję do widzenia.Palec dalej był niewladny poszedłem prywatnie do dr Robert Rokicki.On mi dał skierowanie na zabieg do WAMu i tam po około tygodniu miałem zabieg(dr Andrzejewski) włożony drut w palec i później
PazuryCezura - @Leszek86 zerwany prostownik 4 palca prawej ręki(oczywiście na początk...

źródło: comment_1630185304cHbN4Pe6F9m9iW01pEnpXV.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz