Aktywne Wpisy
czerwonykomuch +134
Biedni pciembiorcy są rabowani i łupieni OGROMNYMI PODATKAMI, takimi jak CIT 9% lub ryczałt 8,5%. To prawdziwy koszmar w porównaniu do 41% PIT dla etatowców, którzy za to nie mają możliwości odliczenia czegokolwiek.
Biedni pciembiorcy kompletnie nic nie dostają od państwa, jedynie:
- edukację dla siebie i swoich dzieci
- ochronę zdrowia
- zasiłki, renty, emerytury, pomoc dla niepełnosprawnych
- drogi, mosty, chodniki, transport publiczny
- infrastrukturę energetyczną
- możliwość życia w
Biedni pciembiorcy kompletnie nic nie dostają od państwa, jedynie:
- edukację dla siebie i swoich dzieci
- ochronę zdrowia
- zasiłki, renty, emerytury, pomoc dla niepełnosprawnych
- drogi, mosty, chodniki, transport publiczny
- infrastrukturę energetyczną
- możliwość życia w
Altru +440
#dzieci #antynatalizm #takaprawda #zwiazki
Co to za czasy, że określenia fachowe (naukowe) są nazywane lewacką nowomową (╯°□°)╯︵ ┻━┻
@ciemnienie: ta chęć istnieje pierwotnie tylko po to żeby sprawiać komuś cierpienie, po nic więcej
a no i żeby spełniać swoje zachcianki
Widzisz nigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie kabla. Nie uważam cierpienia za po prostu zło, co więcej sam często skazuję się na cierpienie np. gdy ćwiczę by usprawnić własne ciało, często w wyniku tego czuję prawdziwy ból, lub gdy uczę się nowej umiejętności, która do życia nie jest mi potrzebna, ale mnie uszlachetnia, i także uszlachetnia ludzi wokół
@smutny_login:
Panie kocopoły pitolicie, te kobiety co to deklarowały mają najprawdopodobniej
oksytocyna już tak
Przede wszystkim wolność. Uważam że nie należy nikomu narzucać antynatalizmu. Przy czym uważam że nie powinno być też żadnych dotacji, ulg podatkowych czy innego socjalu dla dzieciatych. Chcesz mieć dziecko, to miej pieniądze na jego utrzymanie, nie stać Cię i
@zapalsobiekota: Ja po Twoich postach widzę że masz problem, bo nie potrafisz spokojnie z nikim rozmawiać. Zobacz ja wytknąłem Ci błąd i się unosisz od razu emocjonalnie.
W Polsce ten zabieg jest nielegalny, a wyjazd do innego kraju w celu jego wykonania to ogromny koszt.
Żadnej wartości to nie ma takie relatywizowanie. Próbujesz powiedzieć, że dobre wychowanie i brak wychowanie albo złe wychowanie to wszytko jedno i to samo. Powodzenia zatem w konturowaniu w życiu z tymi, których starzy uważali przeciwnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jakich #!$%@? podatników, czemu mam płacić za idiotów, którzy nie myślą na temat rozmnażania?
Oczywiście masz rację z resztą, ale jednak antynatalizm to najlepsza forma bo nie będzie już
Kurz już opadł kilka lat temu więc twoja teoria jest z dupy. Ale najlepiej generalizować. I pisze się hormony a nie chormony xD
@churros8: rozumiem, że ktoś może nie chcieć mieć dzieci, ale to co wymieniłaś naprawdę nie jest niczym strasznym. Pieluchy większość czasu to tylko siki wchłonięte w materiał, kupa nie jest co chwilę, rzygi dziecka to tak naprawdę jakaś odrobina mleka, nie ma porównania z rzyganiem dorosłego.
Poza tym jak mieliśmy 30 to też nie chcieliśmy mieć dzieci, dopiero parę lat później nam