Wpis z mikrobloga

Nienawidzę bachoruw, a mój facet chce co najmniej 1, najlepiej 2. Nie mam instynktu. Ciąża mnie obrzydza, poród przeraża, nawet cesarka. Opieka nad dzieckiem to ciągłe nerwy, zmienianie ohydnych pieluch i wycieranie rzygów, śliny, wyplutego żarcia. Wydawanie kasy, #!$%@? że niczego nie rozumieją, drą się, nie słuchają, wymuszają, testują cierpliwość. Dla mnie to tak jakby zapier... w januszexie z mobbingiem na taśmie do końca życia i to za darmo, 24 na dobę. No żaden uśmiech bombelka mi tego nie wynagrodzi. Wiem że w razie wpadki od razu będzie #aborcja i boję się że możemy się kiedyś przez to rozstać. No może czasem wydają się słodkie, czasem myślę, że może jakieś tam śladowe ilości instynkty się włączają, ale na 5 minut. I tyle. Wiem, że by mnie to przerosło.

#dzieci #antynatalizm #takaprawda #zwiazki
  • 325
@zapalsobiekota: Ok, tamten post miał być ostatnim, ale ten już będzie...

Widzisz nigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie kabla. Nie uważam cierpienia za po prostu zło, co więcej sam często skazuję się na cierpienie np. gdy ćwiczę by usprawnić własne ciało, często w wyniku tego czuję prawdziwy ból, lub gdy uczę się nowej umiejętności, która do życia nie jest mi potrzebna, ale mnie uszlachetnia, i także uszlachetnia ludzi wokół
każda tak mówi a potem cały internet zasrany ich bąbelkiem - też tak będziesz miała, też zasrasz cały internet fotkami jak to twój bombelek zrobił k00pe - po prostu po porodzie zacznie Ci oxytocyna wchodzić do głowy i dla tego dziecka dasz się pociąć, tak już jest, wiele kobiet deklarowało te same rzeczy a potem idą w ogień za bombelkiem

@smutny_login:
Panie kocopoły pitolicie, te kobiety co to deklarowały mają najprawdopodobniej
@zapalsobiekota: takie zacietrzewienie jest oznaką inteligencji?, to że dostrzegasz Szczegóły świata nie oznacza że go rozumiesz. Będziesz się męczył ta wiedza zamiast się cieszyć korzystając z niego. Masz #!$%@? znajomych jak cie tak świat dookoła boli. Nie romnazaj się bo krzywdę będziesz robił partnerowi i dzieciom bardziej, psychopato. Zamykam temat.
@zapalsobiekota: typie, ale kto mówi o źródle? Chodzi o sposób formułowania myśli, a nie jakość informacji. Koncepcja triune brain jeszcze niedawno była całkiem poważnie dyskutowana i termin przeniknął do języka. Zresztą w jakiejś formie do tej pory wspominają o niej podręczniki neurobiologii, nie tylko popnaukowe gnioty. Eot boś troll albo na spektrum, nie mam cierpliwości xD
@zapalsobiekota:

to w końcu antynatalizm czy natalizm? Bo nie rozumiem, każde rozmnażanie jest złe, oczywiście jeśli dziecko już narodzone ma trafić do "lepszej rodziny" to jak najbardziej, ale nie istniejące życia?

Przede wszystkim wolność. Uważam że nie należy nikomu narzucać antynatalizmu. Przy czym uważam że nie powinno być też żadnych dotacji, ulg podatkowych czy innego socjalu dla dzieciatych. Chcesz mieć dziecko, to miej pieniądze na jego utrzymanie, nie stać Cię i
Wiesz jak działa słownik w smartfonie boomerze? Tak popełniłem błąd, ale słownik sprawdza na bieżąco co piszę i to poprawia, z resztą nawet jak napisałem życie przez rz to nie widzę w tym debilizmu, każdy się może pomylić lub zamyślić zwłaszcza ludzie z overthing

@zapalsobiekota: Ja po Twoich postach widzę że masz problem, bo nie potrafisz spokojnie z nikim rozmawiać. Zobacz ja wytknąłem Ci błąd i się unosisz od razu emocjonalnie.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@zapalsobiekota:

to nie ma żadnej wartości, po 2 co znaczy potrafisz wychować?

Żadnej wartości to nie ma takie relatywizowanie. Próbujesz powiedzieć, że dobre wychowanie i brak wychowanie albo złe wychowanie to wszytko jedno i to samo. Powodzenia zatem w konturowaniu w życiu z tymi, których starzy uważali przeciwnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

pierw to dziecko się musi narodzić, zdrowe, potem musi nie dostać jakiegoś losowego wydarzenia np:
@Zgrywajac_twardziela:

nie stać Cię i dzieciaka zaniedbujesz, albo co gorsza stosujesz wobec niego jakąkolwiek formę przemocy? Trafia ono do ośrodka gdzie specjaliści zajmą się jego odpowiednim wychowaniem i sprawią że wyjdzie on na ludzi(i te już powinny być utrzymywane z pieniędzy podatników).

Jakich #!$%@? podatników, czemu mam płacić za idiotów, którzy nie myślą na temat rozmnażania?

Oczywiście masz rację z resztą, ale jednak antynatalizm to najlepsza forma bo nie będzie już
@zapalsobiekota Ale to nie prawda, mam nadzieję że kurz opadnie a ty za niedługo ogarniesz co #!$%@? i odbyjesz swoją karę do końca życia

Kurz już opadł kilka lat temu więc twoja teoria jest z dupy. Ale najlepiej generalizować. I pisze się hormony a nie chormony xD
zmienianie ohydnych pieluch i wycieranie rzygów, śliny, wyplutego żarcia

@churros8: rozumiem, że ktoś może nie chcieć mieć dzieci, ale to co wymieniłaś naprawdę nie jest niczym strasznym. Pieluchy większość czasu to tylko siki wchłonięte w materiał, kupa nie jest co chwilę, rzygi dziecka to tak naprawdę jakaś odrobina mleka, nie ma porównania z rzyganiem dorosłego.

Poza tym jak mieliśmy 30 to też nie chcieliśmy mieć dzieci, dopiero parę lat później nam
@r5678: dużo rzeczy się stało, mam #!$%@? rodziców, jestem nadwydajny emocjonalnie co nie pozwala mi funkcjonować dobrze w społeczeństwie, dlatego wybieram się na psychoterapię i chcę w końcu być wolny od tego gówna, jestem brzydki nie jakoś bardzo ale coś w stylu 3-3,5/10, retrogenia plus jakieś inne rzeczy jak rzadki zarost, nigdy nie miałem dziewczyny, niedawno przeszedłem boleriozę z podejrzeniem neuroboleriozy, całe życie miałem się za głupka dopóki nie zacząłem czytać