Aktywne Wpisy
Iudex +432
I'm out. Wrzuciłem wczoraj zdjęcie pięknej kamienicy we #wroclaw, której mur pobazgrano sprayem i post został skasowany przez moderację. Mam wrażenie, że ktoś tu nawet nie rozumie własnego regulaminu. Napisałem co sądzę o takich ludziach, a post poleciał ponieważ zdaniem moderacji jest to "atak personalny".
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
maxciekpl +748
#dzieci #antynatalizm #takaprawda #zwiazki
Każdy cierpi mniej albo wiecej. Dlaczego akurat brak jakiegokolwiek cierpienia ma być dobry? A życie - złe?
@hansschrodinger: tutaj to zależy od człowieka, ale jeśli dobro odbierasz w ten sposób jaki ja tłumaczę to życie jest złe
a inne postrzeganie rzeczywistości jest błędem
No ale to jest Twoje postrzeganie, inni mają inne. I mają prawo mieć
Dziecko to nie zachcianka. W przeciwieństwie do innych, mamy w głowie trochę oleju i wiemy z czy to się wiąże. Każde z nas lubi wolność i niezależność i nie do końca dziecko też się w to wpisuje.
A na pewno nie chcemy sprowadzać na ten jednak już trochę p------y świat życie, przez chwilowa zachciankę
Jeśli każdy mechanizm obronny nazwiemy chorobą psychiczną to witamy w psychicznej rzeczywistości gdzie każdy jest chory psychicznie, ale w sumie wg. mnie tak właśnie
@Zgrywajac_twardziela: Jaka to jest kara, to jest nagroda dla nich a my mamy płacić za ich głupotę, nie mówię że ma to być fizyczna praca, mogą pracować gdzie się "nadają" i ich pieniądze idą na wychowanie ich dzieci, gdy robią następne dziecko to już totalna przeginka i lecimy po majątku bo trzeba piętnować patusiarnię, ja wiem że to są następni podatnicy, ale nikomu
No tak, bo sens obiektywny nie
Komentarz usunięty przez autora
@hansschrodinger: zbyt kolorowe patrzenie na rzeczywistość to dla mnie jak i dla wielu ludzi problem, to że wy macie na nas w------e nic nie znaczy, ale w końcu ci ludzie się zbuntują i pokażą takim jak ty czym jest cierpienie
Ja rozumiem że nie trzeba być wyrozumiałym w obec ludzi, ale ja
Dzieci sa jak pierdy.
Tylko ze swoimy mozesz wytrzymac ;)
A tak serio. Rozumiem twoj punkt widzenia i sam dlugo nie chcialem miec dzieci lecz zona byla w pewnym monencie mocno na nie gotowa i bardzo nalegala. Posluchalem i w sumie teraz z perspekrywy czasu nie zaluje decyzji (dwoch synow 6 i 4,5). Malo tego teraz majac juz dzieci zycia bez nich sobie nie wyobrazam. Fajnie jest wprowadac malych ludzi
Wy? To znaczy