Wpis z mikrobloga

Nienawidzę bachoruw, a mój facet chce co najmniej 1, najlepiej 2. Nie mam instynktu. Ciąża mnie obrzydza, poród przeraża, nawet cesarka. Opieka nad dzieckiem to ciągłe nerwy, zmienianie ohydnych pieluch i wycieranie rzygów, śliny, wyplutego żarcia. Wydawanie kasy, w---w że niczego nie rozumieją, drą się, nie słuchają, wymuszają, testują cierpliwość. Dla mnie to tak jakby zapier... w januszexie z mobbingiem na taśmie do końca życia i to za darmo, 24 na dobę. No żaden uśmiech bombelka mi tego nie wynagrodzi. Wiem że w razie wpadki od razu będzie #aborcja i boję się że możemy się kiedyś przez to rozstać. No może czasem wydają się słodkie, czasem myślę, że może jakieś tam śladowe ilości instynkty się włączają, ale na 5 minut. I tyle. Wiem, że by mnie to przerosło.

#dzieci #antynatalizm #takaprawda #zwiazki
  • 325
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Każdy cierpi mniej albo wiecej. Dlaczego akurat brak jakiegokolwiek cierpienia ma być dobry? A życie - złe?

@hansschrodinger: tutaj to zależy od człowieka, ale jeśli dobro odbierasz w ten sposób jaki ja tłumaczę to życie jest złe

a inne postrzeganie rzeczywistości jest błędem
  • Odpowiedz
@zapalsobiekota dla tego zawsze staramy znaleźć sobie zajęcie, różne hobby i pasje którym możemy się oddać¯_(ツ)_/¯
Dziecko to nie zachcianka. W przeciwieństwie do innych, mamy w głowie trochę oleju i wiemy z czy to się wiąże. Każde z nas lubi wolność i niezależność i nie do końca dziecko też się w to wpisuje.
A na pewno nie chcemy sprowadzać na ten jednak już trochę p------y świat życie, przez chwilowa zachciankę
  • Odpowiedz
@zapalsobiekota:

oczywiście tam gdzie rodzice nic nie mają to zabiera im się pracę, szkołę, certyfikaty itd. to też jest wartość, skazuje się taką osobę na pracę np. nie wiem w jakimś pożytecznym miejscu i wtedy zamiast jemu pieniądze to wpłata na dziecko, ostatecznie gdy taka osoba nie chce nic robić to zamyka się ją za kratami i wtedy dopiero wszyscy by się zastanowili czy warto robić dzieci

w ostateczności gdy
  • Odpowiedz
@hansschrodinger: no ale sens nadaje się żeby tylko zaprzeczyć rzeczywistości bo sens odgórny nie istnieje, co oznacza że można nadać swojemu życiu "sens" ale będzie on i tak bez sensu ostatecznie, większość ludzi, którzy dobrze się czują ćpają neuroprzekaźniki i nie dopuszczają do siebie innych możliwości

Jeśli każdy mechanizm obronny nazwiemy chorobą psychiczną to witamy w psychicznej rzeczywistości gdzie każdy jest chory psychicznie, ale w sumie wg. mnie tak właśnie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@churros8: niech się odezwie twój niebieski d mnie na priv to mu wytłumaczę ze twoje zdanie " nie zmieni " bo miałem identycznie z moją ex i tylko straciłem przez to swój czas.
  • Odpowiedz
IMO odebranie patoli dzieci jest wystarczającą karą,

@Zgrywajac_twardziela: Jaka to jest kara, to jest nagroda dla nich a my mamy płacić za ich głupotę, nie mówię że ma to być fizyczna praca, mogą pracować gdzie się "nadają" i ich pieniądze idą na wychowanie ich dzieci, gdy robią następne dziecko to już totalna przeginka i lecimy po majątku bo trzeba piętnować patusiarnię, ja wiem że to są następni podatnicy, ale nikomu
  • Odpowiedz
W pewnym sensie tak, ale dopóki nie powoduje to problemów w życiu to nie ma co się przejmować.

@hansschrodinger: zbyt kolorowe patrzenie na rzeczywistość to dla mnie jak i dla wielu ludzi problem, to że wy macie na nas w------e nic nie znaczy, ale w końcu ci ludzie się zbuntują i pokażą takim jak ty czym jest cierpienie

Ja rozumiem że nie trzeba być wyrozumiałym w obec ludzi, ale ja
  • Odpowiedz
@churros8
Dzieci sa jak pierdy.
Tylko ze swoimy mozesz wytrzymac ;)
A tak serio. Rozumiem twoj punkt widzenia i sam dlugo nie chcialem miec dzieci lecz zona byla w pewnym monencie mocno na nie gotowa i bardzo nalegala. Posluchalem i w sumie teraz z perspekrywy czasu nie zaluje decyzji (dwoch synow 6 i 4,5). Malo tego teraz majac juz dzieci zycia bez nich sobie nie wyobrazam. Fajnie jest wprowadac malych ludzi
  • Odpowiedz
  • 0
@kyloe @churros8 Jaruzelska często opowiadała że przez całe życie myślała że nie chce mieć dzieci i była tego pewna aż właśnie jej się odmieniło i urodziła w wieku 38 lat, wydaje się być dobrą mama, sama często powtarza jak wielką jest jej miłość do dziecka, nie wiem dlaczego nie chciała mieć dzieci, może z tych samych powodów może innych, coś wspomniała o tym że nie chciała żeby to było na
  • Odpowiedz
@zapalsobiekota:

Jaka to jest kara, to jest nagroda dla nich a my mamy płacić za ich głupotę, nie mówię że ma to być fizyczna praca, mogą pracować gdzie się "nadają" i ich pieniądze idą na wychowanie ich dzieci, gdy robią następne dziecko to już totalna przeginka i lecimy po majątku bo trzeba piętnować patusiarnię, ja wiem że to są następni podatnicy, ale nikomu oni nie są potrzebni, jeśli chodzi o
  • Odpowiedz
  • 0
@churros8

Nienawidzę bachoruw, (...) Opieka nad dzieckiem to ciągłe nerwy, zmienianie ohydnych pieluch i wycieranie rzygów, śliny, wyplutego żarcia. Wydawanie kasy, w---w że niczego nie rozumieją, drą się, nie słuchają, wymuszają, testują cierpliwość. Dla mnie to tak jakby zapier... w januszexie z mobbingiem na taśmie do końca życia i to za darmo, 24 na dobę. No żaden uśmiech bombelka mi tego nie wynagrodzi. (...) No może czasem wydają się słodkie, czasem
  • Odpowiedz