Aktywne Wpisy
WykopX +297
Pan @berito - autor #aferaczkoladowa zrobił rozdajo na 10 przekrojonych czekolad. Wpis mimo kilku tysięcy plusów został usunięty, a tu jest dowód, że akcja się odbyła:
🍫 https://wykopx.pl/wpis/78707185/rozdajo-do-wygrania-10-czekolad-wedla
Co ciekawe 10 dni wcześniej (16 października) pytał, czy można mrozić czekoladę ( ͡° ͜ʖ
🍫 https://wykopx.pl/wpis/78707185/rozdajo-do-wygrania-10-czekolad-wedla
Co ciekawe 10 dni wcześniej (16 października) pytał, czy można mrozić czekoladę ( ͡° ͜ʖ
MG78 +839
Dziś zamykam przedsprzedaż mojej książki Zrozumieć Ramen, z tej okazji rozdajo.
Przedmiotem rozdajo jest fizyczny egzemplarz mojej książki Zrozumieć Ramen, nad którą intensywnie pracowałem przez ostatnie kilkanaście miesięcy. Książkę można zamówić na topgar.pl, gdzie znajdziecie też przykładowe strony czy spis traści oraz na Allegro.
Dziś o 23:59 oficjalnie zamykamy przedsprzedaż. W najbliższy poniedziałek książka zostanie wysłana, a od wtorku 5 listopada powinna zacząć pojawiać się
Przedmiotem rozdajo jest fizyczny egzemplarz mojej książki Zrozumieć Ramen, nad którą intensywnie pracowałem przez ostatnie kilkanaście miesięcy. Książkę można zamówić na topgar.pl, gdzie znajdziecie też przykładowe strony czy spis traści oraz na Allegro.
Dziś o 23:59 oficjalnie zamykamy przedsprzedaż. W najbliższy poniedziałek książka zostanie wysłana, a od wtorku 5 listopada powinna zacząć pojawiać się
#dzieci #antynatalizm #takaprawda #zwiazki
Raz - biologia nas ciśnie na PRZEKAZANIE NASZYCH MENSKICH GENÓW DALEJ
Dwa - to nie my cierpimy przez ciążę i poród więc łatwiej nam chcieć.
Obawiam się że jeżeli Twój facet jest z tych stawiających na swoim to może Wam nie wyjść :-/
No jest, ale sterylizacja niesie ze sobą wiele możliwych komplikacji, aborcja jest znacznie mniej problematyczna, i traktuje się ją jako ostateczność w razie jakby antykoncepcja zawiodła, a nie zamiast niej. Najlepszą opcją jest wazekotmia dla faceta, bo praktycznie nie ma skutków ubocznych, ale u OPki najwyraźniej odpada i teraz ma problem ¯\_(ツ)_/¯
Komentarz usunięty przez autora
Miałem na myśli tylko to że w parach które nie chcą dzieci to jest optymalne rozwiązanie, w jej przypadku nie wiem, albo terapia dla gościa, albo muszą się rozstać. Nie dziwię się że kobiety nie chcące dzieci nie chcą się sterylizować. Mimo że nie chcę nigdy dzieci, to nie chciałbym żeby
tak oba są złe
Tak. Dobrze zauważyłeś. W systemie w którym moralność jest konstruktem społecznym nie można powiedzieć czy coś jest tak naprawdę dobre albo
@Zgrywajac_twardziela: Uwierz mi w Szwecji też są patusy, zwłaszcza nastoletnie, właściwie to niewiele się różnią od tych Polskich. Tylko raczej nie zaczepiają innych ludzi w stylu „masz problem?” albo nie zrozumiałem xD. Głównie chleją browary w miejscach publicznych (np. dworzec), palą szlugi, śmiecą i niszczą mienie publiczne. Jak przyjedzie odpowiednik
@Zgrywajac_twardziela: tak tak oczywiście, ale można karać człowieka który coś robi a nie, podatnika, policja ma dla mnie wymierne korzyści, wojsko też jak najbardziej, ale wychowywanie cudzych dzieci to takie 500+ jakby ale
Z tego samego powodu co np. na utrzymanie wojska i policji - żeby zapewnić sobie bezpieczeństwo. O wiele pewniej czułbym się w towarzystwie Bjørna ze Szwedzkiego "domu dziecka" niż polskiego patusa wychowywanego prze Karynę i
@hansschrodinger: odpowiedź brzmi: https://youtu.be/zqrUNeci-1Y?t=2
Lecz, gdy ktoś uznaje się za dobrego człowieka, który jest dobry dla innych ludzi nie krzywdząc ich lub nie chcąc dla nich źle, można nazwać go złym człowiekiem i o to mi tylko chodziło
Ale jeśli ktoś uznaje sie za dobrego człowieka to on może nie patrzeć na posiadanie potomstwa jako cos złego. Może uważać to za dobre.
To że ty nazwiesz go złym człowiekiem to w sumie będzie tylko twoja opinia, a nie obiektywna prawda.
w ostateczności gdy
@hansschrodinger: jest 100% pewność że nowe życie będzie cierpiało lub będzie kreowało nowe cierpienie i temu się wg. mnie nie da zaprzeczyć