Jestem sobie na takiej grupce w ktorej moge obserwować Januszexy z perspektyw Janusza. Wiecie, bo klient zwrócił towar w ramach odstąpienia i ja tera mam koszty!! Albo klient wystawił mi negatyw na Allegro (co jest najgorszym koszmarem Janusza) i mi tera biznes upada - czy moge go pozwać do sądu?
No i dzis pojawił sie taki oto wpis. Janusz zatrudnia kobietę, po okresie próbnym daje umowę na nieokreślony i prowadzi na tyle przemyślany oraz dobrze prosperujący biznes, że nie potrafił wziąć pod uwagę takiej okoliczności jak ciąża i teraz biznes sie sypie. Nieważne ze ZUS płaci jej wynagrodzenie a Janusz musi zapłacić tylko za pierwsze 30 dni L4 - Janusz chce sie jej pozbyć choćby sądownie. Oczywiście jest na tyle głupi, że nie wie że udowodnienie zatrudnienia pozorowanego pewnie miałoby dla niego większe konsekwencje niz dla niej.
I to właśnie Janusze stojący na czele Januszexow - ja nie podumał że cos takiego moze sie stać a tera mamy problem!! Nie potrafią prowadzić i zarządzać swoją firmą na tyle żeby zapłacić za 30 dni L4, nie potrafią przewidzieć możliwości takich prostych sytuacji, a jednocześnie myślą że są nowymi orłami biznesu.
co to za praca że po okresie próbnym od razu dają umowę na czas nie określony? Z tego co pamiętam to przy umowie na czas nie określony okres wypowiedzenia jest chyba o wiele dłuższy niż na takiej krótkiej?
@ciasteczkowy_otwur: Nie, okres wypowiedzenia jest zależny od stażu pracy w danej firmie. Do 6 miesięcy - 2 tygodnie, do 3 lat - miesiąc, powyżej 3 lat - 3 miesiące. Niezależnie od liczby
@To_ja_moze_pozamiatam: Jak masz częste sraczki to też poinformujesz na rozmowie? Kodeks Pracy określa ścisły, zamknięty katalog informacji które powinien uzyskać pracodawca. Poinformowanie o ciąży może go najwyżej narazić na zarzut dyskryminacji ciężarnych przy zatrudnianiu ¯\_(ツ)_/¯
@andrzejszpilka: Kiedyś czytałem o kolesiu, który specjalnie dla takich pań stworzył spółkę, do której je przeniósł, a następnie spółkę zlikwidował. Nie wiem czy dzisiaj byłoby takie działanie możliwe.
pies to najlepszy przyjaciel czlowieka i beka z przegrywow z wykopu co uskuteczniaja jakis hejt na psy XD wam to sie od tego przegrywu w glowach pie*rzy ostro #psiarze #psy
Ostatnio ludzie zrobili się czujni, dlatego zamontowaliśmy satelitarny system namierzania dzieci i teraz żaden guwniak w promieniu 3 kilometrów się przed nami nie ukryje
No i dzis pojawił sie taki oto wpis. Janusz zatrudnia kobietę, po okresie próbnym daje umowę na nieokreślony i prowadzi na tyle przemyślany oraz dobrze prosperujący biznes, że nie potrafił wziąć pod uwagę takiej okoliczności jak ciąża i teraz biznes sie sypie. Nieważne ze ZUS płaci jej wynagrodzenie a Janusz musi zapłacić tylko za pierwsze 30 dni L4 - Janusz chce sie jej pozbyć choćby sądownie. Oczywiście jest na tyle głupi, że nie wie że udowodnienie zatrudnienia pozorowanego pewnie miałoby dla niego większe konsekwencje niz dla niej.
I to właśnie Janusze stojący na czele Januszexow - ja nie podumał że cos takiego moze sie stać a tera mamy problem!! Nie potrafią prowadzić i zarządzać swoją firmą na tyle żeby zapłacić za 30 dni L4, nie potrafią przewidzieć możliwości takich prostych sytuacji, a jednocześnie myślą że są nowymi orłami biznesu.
#januszebiznesu #januszex #pracbaza
źródło: comment_1629092803hmZfF9TuqzFo5nNEvE9BSq.jpg
Pobierz@DarthPejter: A z jakiego powodu miałaby informować o ciąży? xD
@00000000O00000000: Przy średniej krajowej wyniesie go to jakieś 20-25 kafli
@To_ja_moze_pozamiatam: A jest jakiś zakaz szukania pracy w ciąży? xD
@ciasteczkowy_otwur: Nie, okres wypowiedzenia jest zależny od stażu pracy w danej firmie. Do 6 miesięcy - 2 tygodnie, do 3 lat - miesiąc, powyżej 3 lat - 3 miesiące. Niezależnie od liczby