Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@grzsci: Oczywiście, że nie. Najlepiej jakby państwo się nie wpieprzało w ludzkie związki i ciała poprzez zezwolenie na aborcję fizyczną, prawną i wiążące badania DNA wraz z odpowiedzialnością karną i cywilną za oszustwo w tym temacie. Tak by niechciany bachorek się nie narodził jeżeli oszukany ojciec go nie chce, a babka oszustka uzna, że bez socjalu i alimentów to jednak "uśmiech bąbelka" nie jest ciekawym pomysłem na życie solo.
@TeBerry: gówno prawda. To co propobnujesz zostało wprowadzone w latach 60 wsród amerykanskich murzynow i doprowadzilo do rozpadu rodzin i skokowego wzrostu przestepczosci. Zero pomocy od panstwa. Jak ktos nie umie brac odpowiedzialnosci za to co robi, nie powinien miec dzieci i tyle. Z reszta, dlaczego mam odmawiac swojemu dziecku kupna zabawki i dawac te pieniadze na patusow? Ha tfu na was milosnicy cudzych pieniedzy
ale wiesz, że mężczyzna też może się zabezpieczać? Jeśli ktoś bardzo się boi ciąży i wie, że aborcja nie będzie możliwa to można i brać antykoncepcję i zabezpieczać się jeszcze dodatkowo. Więc jeśli nawet kobieta z jakiegoś powodu nie weźmie tabletki to dalej jesteś bezpieczny bo masz gumę. Czemu tylko kobieta ma się zabezpieczać i ma to być na jej głowie?

@chrominancja: Hmm jak kobieta nie chce dziecka, a boi sie
@tindeRoman: Akurat protest z błyskawicami ma też inne dno. Nie byłem, ale tutaj chodzi o wolność ludzi, między innymi naszą, facetów - chciałbyś, aby pod przymusem Twoja kobieta rodziła chore dziecko, którym byście musieli się opiekować całe życie, cała rodzina była by w tym utopiona? Ja nie.
Inna sprawa to mentalność kobiet i zachowanie jak w przykładzie, który przytoczyłeś, ale protesty, choć mam do nich zastrzeżenia, były ogólnie słuszne.
@tindeRoman: ogólnie laska #!$%@? zrobiła, że faceta oszukała, powinno być jakieś prawo które pozwala na aborcję finansową w takich przypadkach, ale to też w sumie duże pole do nadużyć jak facet po prostu nie będzie chciał być tatusiem, a liczył się z tym uprawiając seks, w końcu każdy stosunek płciowy może zakończyć się ciążą (mówię o serio przypadkach wpadki, a nie podstępach). Ale z takimi ewidentnymi dowodami powinna być opcja na
@Wogybogy: Aborcja finansowa niestety jest polem do wielu nadużyć, oczywiście w tym przypadku jest zasadna, ale wprowadzenie czegoś takiego spowoduje, że większość facetów będzie występowało o taką możliwość, bo jak można nie płacić na dzieciaka to czemu nie? I niestety będzie to miało miejsce nawet w tych przypadkach, gdzie ewidentnie facet liczył się z ryzykiem ciąży, czyli bez podstępnej wpadki ze strony kobiety
@jojac70:

Jak się rozkłada nogi to należy się spodziewać dziecka i stosować antykoncepcję na własną rękę nawet jak partner wali w gumie

No #!$%@? xD Dosłownie to samo tylko że strony się odwróciły, i już pewnie nie brzmi to tak fajnie, co?
Jak ja się brzydzę takimi hipokrytkami.

@chrominancja Prawda jest taka że jakby chciała go oszukać na dziecko to i gumy by przebijała. Jak tutaj zaaplikujesz tę swoją pokrętną logikę?
aborcja to nie antykoncepcja więc nie rozumiem porównania. Tak, jak zawiedzie i antykoncepcja i aborcja to wtedy można się udać na aborcję.

@chrominancja: ja nie porównuje aborcji do antykoncepcji.

Jak facet boi sie zaplodnienia partnerki to niech stosuje gume niezaleznie od antykoncepcji hormonalnej.

Jak kobieta boi sie zajsc w ciążę to niech nie daje facetowi bez gumy niezaleznie od abtykoncepcji hormonalnej.

Prosciej sie nie da.
bo mało facetów chce dzieci

@jojac70: Są faceci, którzy chcą mieć dzieci. Problem jest taki, że to Wy nie chcecie mieć z nimi dzieci.

poza tym nie ukrywam nigdy faktu ze chce dziecko tylko nie mowie dokladnie kiedy będzie.

Dlaczego tego nie robisz?

Akurat protest z błyskawicami ma też inne dno. Nie byłem, ale tutaj chodzi o wolność ludzi, między innymi naszą, facetów - chciałbyś, aby pod przymusem Twoja kobieta rodziła