Wpis z mikrobloga

@dqdq1: Nie wiem czy milion czy nie ale w ciagu godziny we wszystkich regionach sie wysprzedało. W USA po 10 minutach juz nie mozna bylo zamawiac, w EU to do godzinny, mi ledwo udalo sie.
  • Odpowiedz
@ChojaK: wiesz mi urzadzenie sie podoba ale nie widzę możliwości żeby zyskało większa popularność. Co do preorderów to zeszło 110.000 ile z tego to skalperzy tego nie wiadomo.
  • Odpowiedz
@winsxspl:

ma zerowy sens

bo streaming

mózg sobie kup xd powodzenia w streamingu gier przez sieć komórkową albo tam gdzie nie ma zasięgu. Konsola po to jest mobilna żeby grać w terenie a nie w domu na łóżku. Tu nie potrzebujesz konsoli do gier a wystarczy pc z padem do streamingu.
  • Odpowiedz
@dqdq1: Ja tam kupilem aby grac w indyki lub na emulatorach przed spaniem lub jak na rowerze jezdze przez kilka dni to w holetach itp pograc sobie tez te 30min. Jezeli funckja quick resume bedzie dobrze dzialac oraz jak bedzie mozna sobie wylaczyc i wlaczyc konsolke i odrazu kontynuowac gre to bedzie super.
  • Odpowiedz
@winsxspl: W głupim pociągu czy samolocie sobie nic nie postreamujesz na telefon więc... Nie wszyscy lubią być uwiązani do dobrego internetu i dla nich streaming nie jest opcją
  • Odpowiedz
@MrPawlo112: Dla mnie Steam Deck jest trochę bez sensu xD Na konsolach przenośnych gra się głównie w domu, a jak ktoś ma PCta to po co mu Steam Deck? Przecież na tym będzie grało się znacznie mniej wygodnie niż na normalnym padzie lub k+m. W sumie to sprzęt dla ludzi, którzy non stop są w podróży albo pceciarzy, dla których wydanie 2k na sprzęt, który będzie się głównie kurzył to
  • Odpowiedz
  • 28
@Anthermil no właśnie ten Deck jest raczej dla tych którym nie podszedł Switch (takie sobie gry, architektura społecznościowa, a raczej jej brak). Aktualnie nie mam w planach kupować, ale będę bacznie obserwował jak mu idzie bo jeśli będzie można trochę pobierać, trochę strumieniować swoje gry z biblioteki to dla mnie bajka.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Anthermil: mam podobne, najpierw się podjarałem ale później dotarło do mnie ze mam w domu i PC highendowego jak i konsole więc granie w domu nie ma sensu. Zostają podróże ale no najczęściej jadę autem jako kierowca więc znów odpada. Zostają wycieczki pociągiem/samolotem których przez covid zbytnio nie praktykuje. Może kiedyś jak już podróże wrócą do normy, trzeba będzie na delegacje jechać to się przyda ale w chwili obecnej nie
  • Odpowiedz
@MrPawlo112: Trochę tak jest, gdyby switcha dało się przerobić i odpalać na nim wszystkie emulatory to bym go brała w ciemno, a tak to jestem ograniczona do laski Nintendo i gównianych gierek dla dzieci.

Jak w tym z powerbankiem będzie się dało ogarnąć 5-6h gry to wydaje się mega opcją, szczególnie że to pocket PC i np. będzie można mody instalować.
  • Odpowiedz