Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kosciany: Jest odwrotnie. To prawaki ciągle odwołują się do natury, głosząc, że homoseksualizm jest niezgodny z naturą i przez to niemoralny. Jest to oczywiście całkowicie błędne założenie, bo naturalność nie ma żadnego związku z moralnością. Lewica i liberałowie odwołują się raczej nie do natury, lecz do swobody jednostki, tłumacząc, że każdy ma prawo do pełnej ekspresji własnego ja w duchu wolności. Myślę zatem, że takie memy, wyśmiewające ludzi widzących związek
  • Odpowiedz
@Kosciany:

K--------m jest tabu, gdyż ludzie zdają sobię sprawę z jego szkodliwości - choroby prionowe. Jednak przymuszeni wielkim głodem jesteśmy w stanie przymknąć oko na to ryzyko. Vide: Wielki Głód na Ukrainie, Niemieccy żołnierze w Stalingradzie, wypadki lotnicze i morskie na terenach odległych od siedzib ludzkich.
  • Odpowiedz
@azen2: Homoseksualizm to zaburzenie orientacji i tak samo jak inne choroby występuje u innych niż człowiek zwierząt. Mechanizm popychający do prokreacji działa wadliwie. Nie jest to na szczęście taki problem jak down, więc nie wiem czemu ludzie akurat tak bardzo się tym przejmują
  • Odpowiedz
To prawaki ciągle odwołują się do natury, głosząc, że homoseksualizm jest niezgodny z naturą i przez to niemoralny

@azen2: do chwili gdy wykażesz że jest naturalny. Wtedy zaczyna się narracja że "naturalny nie oznacza, dobry" - krótko mówiąc zaczyna, się moving the goalpost.
  • Odpowiedz
każdy ma prawo do pełnej ekspresji własnego ja w duchu wolności.

@azen2: No, ale nawet wolność ma granice wolności drugiej jednostki. Postulaty np. wspólnego rozliczania się są naturalnie słuszne, ale funkcjonujące już na zachodzie parytety w pracy dla lgbt czy transy w sportach kobiecych to choroba psychiczna, a nie wolność. Podobnie jak "płcie kulturowe" na podstawie tylko emocji rozchwianych jednostek. Zaś czasem mi się wydaje, że wszystko co robi LGBT
  • Odpowiedz