Aktywne Wpisy
nad__czlowiek +14
#programista15k #programista25k #pracbaza #pracait #kryzysit #korposwiat #finanse #zarobki #pieniazki #inwestycje #gielda #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
PodniebnyMurzyn +297
Szanowna Pani Jej Ekscelencja Ania Gotuje, to jest dla mnie fenomen nie tylko w skali kulinarnej (każdy przepis bardzo smaczny, postarany i wytłumaczony jak krowie na rowie), ale i ludzkiej. Przepis wstawiony 6 lat temu, a Szanowna Pani Jej Ekscelencja Ania Gotuje wciąż jest w stanie odpowiadać pod praktycznie każdym komentarzem, i nie jakimiś półsłówkami, ale normalnie jak Panbu przykazał. Nie olewa swoich fanów tak jak 99% twórców w internecie, tylko każdemu
Zwykły mechanik da rade czy lepiej jechać do specjalisty?
i ile może kosztować taka operacja? żeby mnie w ch0ja nie próbowali zrobić xD
#motoryzacja #mechanikasamochodowa #lpg
Gazownik ci to zrobi, jak masz dobrą sekwencję i mu ją zostawisz to może nawet za darmo ale zostaną ci dziury po butli i przycisku na desce
@MrN00ne: to kwestia twojej psychy, nie mechaniki
Miałem dłubane auta +250 koni w gazie i chodziły jak złoto. Twoje doświadczenia mogą być jeszcze z instalacji starego typu gdzie spadała moc
Jedź do gazownika, ale na przegląd instalacji i śmigaj na gazie. Dziś, na współczesnych sekwencjach to samo dobro. Moc ta
możesz samemu zdemontować, żadna wielka filozofia
do tego mam butle dość wielką i tylko mi miejsce zajmuje w bagażniku.
@piwakk: niezalegalizowana instalacja, a "nie chce gazu bo to g00wno" to dwie - raczej inne sprawy
Jeżeli niechęć do gazu wynika z przeszłych doświadczeń na 1/2gen, to warto dać szansę lpg. Wytargać graty, węże, kable to nie filozofia, można nawet samemu - ale po co, skoro lepiej mieć dodatkowy system paliwowy niż nie mieć
@MrN00ne: mit xD dobre LPG nie szkodzi
Pytałeś czemu to odpowiadam.
@MrN00ne: jaki to silnik? Jeżeli ktoś gazował, a są problemy to może być co najwyżej kwestia strojenia. Podobnie instalację pod maską można schludnie poprowadzić. Jedź do dobrego gazownika to ogranie temat
Obecnie śmigam autem +400hp, jakby tylko dało się gaz w ogóle założyć to bym za godzinę był u gazownika instalując jak największą butlę. Gaz to nie c-------o. To zajebiste paliwo. Jeździsz jak za
jak dziala i nie ma problemow to czym ty sie przejmujesz
ale sterownik silnika (wtrysku paliwa) gryzie sie z sterownikiem gazu. Nonstop są problemy jak polatam na benzynie to na gazie zdycha i odwrotnie... Nikt tego nie potrafi zgrać by działało dobrze.
Wtrysk paliwa i cały sterownik to piggyback (k-jet killers) a gaz chyba landirenzo?... Wtryski są od barracudy a butla
A jak i tak nie będziesz chciał, to z pocałowaniem ręki wyjmie instalacje. Jeżeli tam nawet jest piggyback to fizycznie wymontowywać nic nie musieli lub wyciągać z auta jak chodzi o układ paliwowy. 5 garów to nie problem, bardzo dużo zagazowanych jest V8, nawet V12 się spotyka.
Nic strasznego. Jak lubisz sam pomachać kluczami to prosta robota.