Wpis z mikrobloga

@qubeq: Miałem w poprzedniej pracy, w obecnej nie i na tyle czułem jego brak, że sprawiłem sobie takie do domu na home office. Prawdę mówiąc nie używam tego feature zbyt często, ale gdy już się zasiedzę za długo to możliwość popracowania sobie z pół godziny czy godzinę na stojąco to jest jednak game changer.
  • Odpowiedz
@qubeq: mam takie biurko w domu i w pracy. W domu korzystałem raz, w pracy wielokrotnie. Czasami pomaga rano się obudzić jak trzeba stać. Czasami wrzucam sobie tryb stojący, bo akurat tak mi wygodniej. Fajna sprawa, ale trzeba z tego korzystać. Z moich obserwacji jednak wynika, że mało kto z tego korzysta, nawet jak ma. Sam korzystam z tego raczej sporadycznie niż regularnie.
  • Odpowiedz
  • 0
@qubeq Mam w domu takie z elektrycznym podnośnikiem z pamięcią 4 wysokości i jest to mega wygodna sprawa. Kiedy mam dość pozycji siedzącej podnoszę i jest git. Częsta zmiana pozycji jest zdrowa.
  • Odpowiedz
  • 1
@Blitzkrung Niestety nie, bo nie jest to gotowy produkt tylko konstrukcja na moje potrzeby. Osprzęt ogarnąłem po znajomości i zmontowałem to z blatem Linnmon z Ikei.

Przy wyborze polecam się rozejrzeć za czymś od razu z miejscem na zamocowanie listwy zasilającej pod blatem i możliwością organizacji kabli, np. za pomocą korytek oraz możliwością zapamiętania wysokości bo jest to wygodne przy częstych zmianach pozycji.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@qubeq: mam w domu i w pracy, bardzo sobie chwalę. Stoję przez około 25% czasu pracy. Gdy tylko siedziałem zaczynały mnie boleć plecy po około 5-6h, od kiedy mam regulowane biurko, odczuwam ten dyskomfort raz na miesiąc.
  • Odpowiedz