Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 41
@fstab: rok temu szukałem pada do PS3, dobrze że spytałem na Mirko, bo okazało się że Sony od lat nie produkuje nowych i każdy pojedynczy to p-----a
Nie przeszkadza to w istnieniu jakichś 300 aukcji na allegro xD
  • Odpowiedz
@Silvanesti: Najgorsze jest to, że ofert z podróbkami jest masa. Ogrom butów, ciuchów, na perfumach się akurat nie znam, ale pewnie też. Mój ojciec niedawno kupił telefon na Allegro i musiałem mu pomagać odsyłać, bo gość był tylko pośrednikiem z Aliexpress i po prostu zamawiał przedmioty z Ali na adres kupującego.
  • Odpowiedz
@Silvanesti: Allegro z każdej jednej sprzedanej p-----y ma od 6% do 15% (w zależności od kategorii) prowizji. Więc im więcej p----b sprzedanych tym dla nich lepiej. Elegancko mogą zasłonić się tym, że nie są w stanie zweryfikować czy przedmiot faktycznie jest nieoryginalny. A jak już kupisz to przecież masz 14 dni na zwrot, więc rączki umyte.
  • Odpowiedz
@Silvanesti: Dlatego ja bym na allegro perfum nie kupowała. Jak się wydaje hajs na towar (w sumie) luksusowy, to już warto skorzystać ze sklepu, do którego mamy zaufanie. Allegro jest dobre do kupowania książek, przedmiotów codziennego użytku, tanich zabawek. Jeśli chodzi np. o elektronikę, to przecież ceny rzadko są niższe niż w normalnych sklepach (chyba że przedmiot "powystawowy"), także ja na ogół wybieram sklep, ewentualnie sklep, który ma też konto
  • Odpowiedz
@Silvanesti: No im to na rękę, bo z tego żyją. Niestety wsparcie kupującego jest fatalne... Np. Kiedyś kupilem towar i postanowiłem zwrócić w ramach 14 dni. Jedyne co zrobiłem to wyjąłem z opakowania żeby sprawdzić jak działa, a że niestety nie spodobał mi się to dalem zwrot. Sprzedawca stwierdził, że towar stracił przez to na wartości 40%. Co zrobiło allegro? Stało za sprzedającym... Koniec końców straciłem 400zl bo nie chciało
  • Odpowiedz
@Silvanesti: allegro sprzedaje podróbki z premedytacją. Zgłosiłem im około 10 podróbek związanych z perfumami, żadna aukcja ani sprzedawca nie zniknął, na część mi odpisali, że nie kupowałem to skąd wiem, a na część że mogę zwrócić. To jest ich model biznesowy, ich nie interesuje produkt, tylko i wyłącznie prowizja. Wszelkie guziki od zgłoszeń są tylko i wyłącznie w celu spełnienia norm i zdjęcia z siebie odpowiedzialności prawnej.

@allegro_pl:
  • Odpowiedz
jak zgłosisz to odpiszą że trzeba kupić i dopiero ze zdjęciem otrzymanego produktu możesz składać skargę, nie

@Deska_o0: Potwierdzam, kiedyś właśnie coś się zadziało jak kupiłem buty-podróbki. Oczywiście chcieli ode mnie c--j wie co i nie było szansy na odzyskanie kasy. Ciekawostka, to byly najwytrzymalsze buty jakie kupiłem na allegro xd
  • Odpowiedz
@Silvanesti: Pytanie jak mogliby uniknąć takich sprzedawców. Nie mam pomysłu w jaki sposób mogliby stworzyć system, żeby wykrywało oszustów ¯_(ツ)_/¯ .
Kiedyś na allegro kupiłem jakąś gównorzecz, która była podróbką, chyba buty bo chciałem porównać do swoich, żeby zobaczyć jak wielkie są różnice. Jakiś czas później dostałem wezwanie od bagiet w charakterze świadka i musiałem na komendzie złożyć zeznanie. To oznacza, że zajmują się tym tematem ale nie wiem czy
  • Odpowiedz
@Bitszkopt: Mnie wzywali bo kupilem gry (wszystko wygladalo wtedy legalnie, firma etc) - co ciekawe prawdopodobnie allegro gowno zrobilo tylko policja dojechala kogos kto sprzedawal gry kupione na kradzione karty. Zreszta musialem tlumaczyc policjantowi jak sie pierze pieniadze w ten sposob xD
  • Odpowiedz
@Silvanesti: to zgłaszanie jest c---a warte.
niecały miesiac temu byłem tak w-------y, że zgłosiłem wszystkie c-----e aukcje słuchawek marshala -tak serio poświęciłem na to czas xD-

efekt? aukcje jak wisiały tak wiszą, jest ich jezcze więcej. a ludzie kupuja majory III za 150 zł i kwiczą że k---a więcej sie spodziewali po tej firmie.
  • Odpowiedz