Wpis z mikrobloga

Powiem wam Frenowie, że chyba jestem idiotą. Poszedłem do sklepu nie dla idiotów i znów próbowali mnie w jajo zrobić.

Minął grubo ponad rok od mojej ostatniej wizyty, gdzie okazało się, że nie mają produktu, który kupiłem przez Internet na raty, po czym musiałem anulować raty we własnym zakresie z bankiem (szczęśliwie dla mnie zadzwoniłem do banku po anulowaniu zamówienia przez sklep). Myślałem, że po prostu miałem niefart. Teraz zaczynam wątpić.

Pojechałem więc kupić klamoty do laptopa. Potrzebowałem replikator portów. Są. Cena 99,99 PLN - no znośnie. W sieci podobna cena. Zapłaciłem jakoś dużo. Patrzę na paragon, a tam 199,99. Nie no tyle to nie. Wracam do kas i mówię jaka jest sytuacja. Pani poszła ze mną do stoiska - faktycznie. Ale EAN się nie zgadza pod cenówką. Se myślę - to teraz mam kody kreskowe sprawdzać bo cenówki mogą być z d--y? Zapytałem „a co to EAN”? I mówię, że chcę to kupić w cenie z wieszaka.
Pani szukała na stoisku prawidłowej cenówki z prawidłowym kodem, ale akurat nie było. Obrażona ruszyła do kas i mnie opierniczyła, że mam sprawdzać kody na cenówkach, bo one obowiązują (to dajcie czytnik cen jak w biedrze). No i postraszyła, że mniejsza cena to mniejsza promocja.
Finalnie naliczyła mi większy rabat by zrównać cenę na tą z wieszaka i od niej naliczyła rabat świąteczny, ale była na tyle nieuprzejma, że postanawiam się wyżalić na wypoku, bo a czemu by nie.

Strasznie mnie denerwuje jak korporacje najpierw robią ludzi w balona, a potem jeszcze pracownicy nie potrafią przeprosić. Zachowywałem się grzecznie i spokojnie, przedstawiłem problem bo miałem do tego prawo, a zostałem potraktowany arogancko i protekcjonalnie.

#mediamarkt
Kolega_Muminka - Powiem wam Frenowie, że chyba jestem idiotą. Poszedłem do sklepu nie...

źródło: IMG_5757

Pobierz
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kolega_Muminka: bardzo dobrze Mireczku! Nie dawać się dymać! To podstawa! Należy chodzić z prawnikiem albo mieć 3 fakultety i lornetkę oraz lupę.
Kalkulator i czytnik kodów....
Pluję na takie praktyki, zrób coś proszę dla mnie... Podaj adres tego przybytku i jeśli dasz radę to sprawdź jutro cenę - jeśli nie zmienili to znaczy, że dymają na ostro
  • Odpowiedz
Poszedłem do sklepu nie dla idiotów i znów próbowali mnie w jajo zrobić.

@Kolega_Muminka: Nie, zatrudniają byle kogo bo nie ma ludzi i Seba źle towar wyłożył, a Jessica po Colegium Tumanum z logistyki nie ogarnia stanów magazynowych, dlatego anulowali.

Strasznie mnie denerwuje jak korporacje najpierw robią ludzi w balona, a potem jeszcze pracownicy nie potrafią przeprosić.

...ale była na tyle nieuprzejma, że postanawiam się wyżalić na wypoku, bo a czemu
  • Odpowiedz
Strasznie mnie denerwuje jak korporacje najpierw robią ludzi w balona, a potem jeszcze pracownicy nie potrafią przeprosić.

@Kolega_Muminka: ja robie w markecie z rtv i agd. Pracownik nie jest od przepraszania. Pracownik jest j----y jeszcze bardziej jak klient, przez pracodawcę, a drugie tyle przez w---------o klienta. Syf jest, bo jest za mało ludzi. Ludzi za mało, bo tak taniej i w---------o klienta będzie "amortyzował" pracownik swoim zdrowiem psychicznym, a na
  • Odpowiedz