Wpis z mikrobloga

@TRUESHOCK: robiłeś jakieś badania krwi w kierunku zaburzeń hormonalnych bo to trochę dziwne, ja na 2000kcal redukowałem z 80 do 75kg przy wzroście 185cm

pilnujesz się z piciem wody w ciągu dnia? przy takich gabarytach i białku 3 litry dziennie to absolutne minimum

co do samego ważenia to najbardziej miarodajne jest sprawdzanie masy ciała codziennie rano (na czczo po 1/2) następnie wyciąganie średniej z całego tygodnia i porównywanie masy ciała
  • Odpowiedz
@trackEvent: Czytam wykop/sfd/kfd/grupki facebook przez pierwszy tydzień chodziłem średnio 3 mile = 5km notowałem to w Strava, ale niestety bolały mnie stawy. Myślisz, że zamiast tego to dodać w dni nietreningowe spacery po 35min?

@catmmando Nie robiłem, ale miałem okres gdzie ze 112 zjechałem do 107 bo jadałem po 1000 kcal bo nie miałem apetytu na nic. Pijam wodę, ale chyba nie aż tyle. Na 100% uwzględnię, aby notować
  • Odpowiedz
@TRUESHOCK: czytaj sobie opinie ludzi w internecie ale pamietaj o tym ze to tylko opinie i co innego rozmawiac z osoba ktora znasz w zyciu normalnym a co innego randomy z internetu. Skoro liczysz dokladnie ile jesz i waga stoi to znaczy ze jesz na zero, albo ucinasz kaloryke, albo zaczynasz sie ruszac, budujac kondycje i szukajac aktywnosci ktora sprawia ci radosc. Na dluzsza mete to owocuje tym ze potem
  • Odpowiedz
Czytam wykop/sfd/kfd/grupki facebook przez pierwszy tydzień

@TRUESHOCK: czyli wczesniej nie cwiczyles?

Jezeli tak to budujesz mase miesniowa i obcinanie kalorii dalsze to głupota.
  • Odpowiedz
@MegaZU0: Ćwiczyłem kiedyś, ale tak systematycznie to zacząłem sobie 5 tygodni temu, czy głupota to raczej nie. Przy redukcji ćwiczy się po to, aby nie było kolosalnych spadków z mięśni. Dlatego tak samo trzyma się wysoko białko.
@bo_ma jakiegoś banda jesteś w stanie polecić pod sprawdzanie pulsu?
@trackevent Masz racje :) Postanowiłem 3x w tygodniu dodać spacer 35min i sprawdzę za tydzień, kcal ucinam z 2400 do 2200
  • Odpowiedz
@TRUESHOCK: Dorzuć spokojne cardio to ci wyjdzie na zdrowie i przyspieszy chudnięcie, poza tym na 2400kcal to ja z 70kg redukowałem, jesteś pewny, że uczciwie to liczysz a nie wychodzi ci realnie kolo 2700-2800, bo tu coś przypadkiem zaniżyłeś, o czymś zapomniałeś.
  • Odpowiedz
@bartt345: Nie zapominam o niczym właśnie, bo bardzo zależy mi. Unikam różnych sosów/obiadów domowych bo nie wiem jak wliczać to do kcal. Liczę apką fitatu bo można zeskanować fajnie produkt/dodać zważony
  • Odpowiedz
@TRUESHOCK: To może rzeczywiście oprócz trening aktywność tak niska, że na 2400 stoisz, ale cardio powinno to ruszyć, dodaj, poobserwuj 2 tygodnie jak waga i dopiero wtedy zmniejszaj jak nie będzie efektów
  • Odpowiedz